به گزارش همشهری آنلاین، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در اینستاگرام عکسی از خود و پسرش در حال آشپزی منتشر کرد و نوشت: « امروز آماده کردن غذا با من بود، «نونِ پیپُخ» یا به عبارتی پیتزای جهرمی. غذای سالم و سنتی جهرمیها، هرسال عید جهرم میرفتیم، مادرم از این نونها میپخت و بچهها هم مثل همسرم و من، عاشق این نون شدند. انصافا خیلی خوشمزه است. این وسط محمد وروجک هم برای خودش یک نون پخت. خدا رو شکر، دستپختم کپی مادرم شد و همه خوششون اومده بود.
دوست دارین دستور پختش رو بنویسم؟ هر کی بهترین دستور پخت رو نوشت یه جایزهی خوب داره #باخانواده»
به بهانه این پست وزیر جوان این مطلب را اختصاص دادهایم به طرز تهیه این خوراک محلی.
- مواد لازم برای ۳ نفر
پیازچه؛ ۵ ساقه
برگ اسفناج؛ ۳۰۰گرم
خمیر نان؛ ۲ چانه (لواش)
نمک فلفل و روغن به میزان لازم
► برای تهیه خمیر نان پی پُخ دو روش وجود دارد. روش راحت و روش راحتر؛
✔روش راحت تهیه خمیر:
خمیر نان پیپخ فقط از آرد، آب و نمک تهیه میشود ولی ارگ نانپز حرفهای نیستیم یککم خمیرمایه هم برای اطمینان به آن میزنیم که خراب نشود.
- مواد لازم و طرز تهیه خمیر
آرد؛ نیم کیلو
آب ولرم؛ یکونیم لیوان
خمیرمایه؛ یک قاشق غذاخوری
شکر؛ یک قاشق مرباخوری
نمک؛ یک قاشق چایخوری
روغن کنجد؛ ۲ قاشق غذاخوری
اول خمیرمایه را با یککم آب ولرم و شکر مخلوط میکنیم و میگذاریم کنار که عمل بیاد (اگر از خمیرمایه فوری استفاده کنیم این مرحله لازم نیست). سپس آرد را الک میکنیم، وسط آرد را گود میکنیم و نمک و روغن را اضافه میکنیم.
خمیرمایه را با بقیه آب ولرم به آرد اضافه کرده و خمیر میکنیم و ورز میدهیم تا چسبندگی خمیر کم شود (نوع آردها با هم تفاوت دارند پس آب را کمکم اضافه کنید که خمیرتان خراب نشود. گاهی هم لازم است یککم آرد بیشتر اضافه شود) روی خمیر را میپوشانیم و یک ساعت استراحت میدهیم.
✔روش راحتتر تهیه خمیر:
از نزدیکترین نانوایی لواش چند چانه خمیر نان تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه مربای گوجهفرنگی در ۳۰ دقیقه
طرز تهیه سالاد سیب | یک دسر مقوی دانمارکی
طرز تهیه سالاد یونانی | این خوراک ساده غذای افلاطون بوده است
طرز تهیه سالاد قارچ | میانوعدهای گیاهی، جذاب و متفاوت
طرز تهیه پخت و فوتکوزهگری یک کیک هویج عالی | تا حالا با سبزی و میوه و آرد کیک پختهاید؟
طرز تهیه چیزکیک فرانسوی | پخت این کیک به فر نیاز ندارد
- طرز تهیه پیپخ
► مرحله اول
مواد داخل پیپخ اسفناج و پیاز است (به جای پیاز از پیازچه هم میتوان استفاده کرد) اسفناجها را ریز خرد کنید و هوا دهید که کمی پژمرده شوند و زمان پخت آب نیندازند. پیاز را هم ریز خرد میکنیم و آماده میذاریم و میریم سراغ خمیر.
►مرحله دوم
از خمیر چانههای کوچک جدا میکنیم و روی سطح آرد پاشی شده کمی ورز میدهیم و با وردنه به شکل دایره و خیلی نازک باز میکنیم. روی یک نیم دایره از خمیر را مخلوط اسفناج و پیاز میریزیم و کمی نمک میپاشیم (دقت کنید مقدار مواد کم نباشه چون اسفناج زمان پخت جمع میشود) و نیمدایره دیگه را روی مواد برمیگردانیم و لبههای آن را با دست یا چنگال میبندیم.
► مرحله سوم
برای پخت این نان در خانه معمولا از چیزی شبیه آبکش رویی که زیاد عمق ندارد (مثل سینی رویی که کمی گود و سوراخ سوراخ باشد) استفاده میکنند. اول آن را روی حرارت اجاق قرار میدهند و زمانی که گرم شد نانها را روی آن میگذارند و بعد از پخت یک طرف نان، آن را برمیگردانند که طرف دیگر پخته شود. نانهای پی پخ را بعد از پخت در یک پارچه نخی تمیز بپیچید که تا زمان سرد شدن پخت اسفناج ادامه پیدا کند و نانها خشک نشوند.
منبع: مطبخخانه خاتون