تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۷ - ۰۸:۰۸

تابه‌حال تاریخچه بیف‌استراگانف - این غذای روسی که این روزها در فهرست غذاهای رسمی ما نیز قرار گرفته است - را شنیده‌اید؟

این‌طوری که می‌گویند در پایان قرن نوزدهم در شهر ادسا آشپزی به نام الکساندر استراگانف، خوراک خوشمزه‌ای از بیف (یا همان گوشت گوساله)، پیاز و خامه درست کرد که به‌عنوان غذای اختصاصی، نام فامیل خود را بر آن گذاشت. بعدها به ترکیب این غذا سیب‌زمینی سرخ‌شده نیز اضافه شد.

 مواد لازم برای 4 نفر:

- 450 گرم گوشت  گوساله(به صورت باریک خرد شود)
- یک قاشق سوپ‌خوری روغن مایع
- 25 گرم یا 2 قاشق سوپ‌خوری کره
- یک عدد پیاز بزرگ(به صورت خلالی خرد شود)
- یک قاشق سوپ‌خوری آرد گندم
- یک قاشق چای‌خوری رب گوجه‌فرنگی
- یک قاشق چای‌خوری سس خردل
- یک قاشق چای‌خوری آب لیموترش
- دوسوم پیمانه خامه
- نمک و فلفل به میزان لازم
- جعفری خردشده کمی برای تزئین
- 500 گرم سیب‌زمینی

طرز تهیه:

1– تابه نچسبی آماده کرده و روغن را به‌همراه نیمی از کره در آن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا روغن داغ شده و کره نیز آب شود. حالا تکه‌های گوشت را به روغن اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه یا تا زمانی که گوشت‌ها تغییر رنگ پیدا کنند و متمایل به قهوه‌ای شوند روی شعله زیاد اجاق‌گاز حرارت دهید. پس از آن، گوشت را به‌همراه روغن و‌ آب حاصل از پخت آن به ظرف دیگری منتقل کنید.

2– باقیمانده کره را در تابه ریخته و پیاز خردشده را در کره آب‌شده به مدت 10 دقیقه تفت دهید.آرد، رب گوجه‌فرنگی، سس خردل، آب لیموترش و خامه را به ترتیب به پیازداغ اضافه کرده و کمی حرارت دهید.

3– حالا گوشت‌های سرخ‌شده را به داخل تابه برگردانید و شعله را کم کنید و حرارت‌دادن را تا زمانی ادامه دهید که سس شروع به جوشیدن کند و حباب‌هایی روی آن ایجاد شود. در طول این مدت، مرتب مواد را  هم بزنید. درضمن اضافه‌کردن نمک و فلفل را نیز برای طعم‌دارکردن غذا فراموش نکنید.

4– در پایان، سیب‌زمینی‌هایی را که به‌صورت خلالی خرد کرده بودید، در روغن سرخ کرده و پس از ریختن خوراک در بشقاب به‌همراه سیب‌زمینی و جعفری خردشده سرو کنید.

برچسب‌ها