به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه جام جم، میوههای نرم و دارای هرگونه صدمه فیزیکی با نشانههای کپکزدگی و لکههای سفید نباید خریداری شود، زیرا فساد میوه خیلی سریع به کل محموله منتقل میشود. نیازی نیست کل محموله توتفرنگی خریداریشده را بشویید و سپس در یخچال قرار دهید، زیرا ماندگاری آن بهشدت کاهش مییابد.
توتفرنگی باید قبل از مصرف شسته شود. برای شستوشو نباید توتفرنگی را در مدتزمان طولانی در آب قرار دهید، زیرا توتفرنگی به دلیل بافت اسفنجی خود مقدار زیادی آب جذب کرده و بافت نامطلوب و نرمی پیدا میکند و تردی خود را از دست میدهد. میتوانید برای شستوشوی توتفرنگی در چند دقیقه از محلول سرکه (یک پیمانه سرکه و سه پیمانه آب) استفاده کنید.
به آرامی سطح آنها را با دست بشویید و هرگز آنها را در این محلول نخیسانید. در پایان آنها را با آب سرد آبکشی کنید تا طعم سرکه در آنها غالب نشود. همچنین میتوانید توتفرنگی را زیر جریان آب قرار دهید و به آرامی آنها را هم بزنید. اگر میخواهید آن را در فضای خانه برای مدتی قرار دهید بهتر است آب اضافی آن را با دستمال حولهای بگیرید. در زمان قرار دادن آنها در یخچال آنها را در ظرف بزرگتری به صورت لایهای نازک بچینید.
هرگز حجم زیادی از توتفرنگی را روی هم در ظرف عمیقی نگهداری نکنید، زیرا عملا لایههای زیرین خیلی سریع کیفیت خود را از دست میدهند. روی توتفرنگیها را با لایهای از پلاستیک بپوشانید یا در ظروف دردار نگهداری کنید. توتفرنگی نشسته در دمای یخچال پنج تا هفت روز و در دمای اتاق فقط یک تا دو روز قابل نگهداری است.
اگر حجم زیادی از توتفرنگی را در اختیار دارید میتوانید پس از شستوشو، حذف آب اضافه و جدا کردن بخش سبزرنگ، آنها در ظرف دردار و محکم یا در کیسههای مخصوص فریزر، منجمد کنید. توتفرنگی کامل با این روش شش تا هشت ماه و نوع برشخورده به مدت سه تا چهار ماه قابل نگهداری است. البته دقت کنید بستههای توتفرنگی تحت فشار قرار نگیرند. برای خروج از انجماد آنها را برای مدتی در یخچال قرار دهید. خروج از انجماد در دمای محیط بهشدت کیفیت آنها را کاهش میدهد.