به گزارش همشهری آنلاین، سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه در گفتوگو با فارس، درباره اینکه «آیا هنگام خرید میوه و صیفی نوع درشت آن را خریداری کنیم یا نوع کوچک؟»، اظهار داشت: برخلاف باور عامه مردم که فکر میکنند میوههای خوب و باارزش فقط میوههای درشت و بهاصطلاح مجلسی هستند، در تمام دنیا میوهها را بر اساس کیفیتشان طبقهبندی، بستهبندی و قیمتگذاری میکنند؛ حال دقیقا چه میوهای بهتر است؟
وی ادامه داد: از آنجا که ارزش تغذیهای میوههای درشت و ریز با هم تفاوتی ندارند هیچ اجبار، توصیه و الزامی برای خرید میوههای درشتتر نیست؛ ضمن اینکه در بعضی موارد برای درشتتر شدن اندازه میوه از کودهای نیتراته استفاده میشود که برای سلامتی زیانبار هستند؛ بنابراین خرید میوههایی با اندازه متوسط را توصیه میکنیم.
این متخصص تغذیه بیان داشت: گاهی مهمانها میوههای بزرگ را پوست میگیرند و نمیتوانند تمام آنها را بخورند؛ به همین دلیل اسراف میشود؛ این مسئله نیز دلیل دیگری برای توصیه به خرید میوههای کوچکتر است.
صفوی افزود: اگر به مکانهایی که میوههای بستهبندی تازه میفروشند دسترسی دارید، از خرید فلهای میوه در حجم بالا بپرهیزید؛ زیرا امکان خراب شدن میوههایی که فلهای و زیاد خریداری میشوند وجود دارد؛ از طرف دیگر امکان وجود میوههای خراب بین این میوهها نیز است.
وی با بیان اینکه سعی کنید میوه را در همان روزی که قرار است برایتان مهمان بیاید و به اندازه مهمانهای خود بخرید، ابراز داشت: اگر چند نوع میوه خریداری کردهاید، لزومی ندارد در ظرف میوه شما از هر میوه به ازای هر مهمان یک عدد از آنها وجود داشته باشد؛ این صرفهجویی بجا، باعث پیشگیری از خراب شدن میوهها و بالا رفتن مقدار دورریز آنها میشود.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: با میوهها مانند یک موجود زنده رفتار کنید؛ زیرا میوهها بخش زندهای از یک گیاه هستند. جابهجایی، شستن و قرار دادن داخل یخچال میوهها آنها را در معرض ضربههای مداوم و شدید قرار میدهد؛ ضربه خوردن به میوهها باعث تلخ یا لکدار شدن گوشت برخی از آنها میشود.
صفوی با تأکید بر اینکه نباید برخی میوهها مانند موز و سیب را کنار یکدیگر نگهداری کنیم، گفت: از آنجا که میوهها زنده هستند و نفس میکشند، با تنفس خود گازهایی ایجاد میکنند که روی یکدیگر اثر میگذارد؛ مثلا اگر سیب را کنار موز نگه داریم باعث رسیدن و له شدن سریعتر آن خواهد شد؛ البته سیب میتواند باعث رسیدن کیویهای سفت هم بشود.
وی متذکر شد: موز را داخل کیسهای بگذارید و در بالکن یا مکان خنکی آویزان کنید تا کمتر تحت تاثیر میوههای دیگر قرار بگیرد و دیرتر خراب و له شود.
نظر شما