به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، لیلا افسونخواه متخصص تغذیه اظهار کرد: با نزدیک شدن به روزهای گرم سال و افزایش دمای هوا، کمکم فریزرهای مردم از ظرفهایی یخی که در ساعات گرم روز به داد آنها میرسد و به کاهش عطش آنها کمک میکند، پر میشود.
وی ادامه داد: بسیاری از مردم عادت دارند در روزهای گرم سال نوشیدنیهای خود را تگری یا با تکههای یخ بنوشند و عقیده دارند فقط با یخ است که میتوان گرمای هوا را قابل تحمل کرد.
این متخصص تغذیه افزود: نوشیدن آب یخ شاید لذت زیادی داشته باشد، ولی آسیبهایی را که به سلامت و بدن انسان وارد میکند نباید دست کم بگیریم.
افسونخواه گفت: با نوشیدن آب یخ تمرکز بدن از سیستم گوارش به تنظیم دما معطوف میشود که این امر باعث از دست رفتن آب بدن و احساس تشنگی مضاعف میشود.
وی تصریح کرد: مطالعات نشان میدهد نوشیدن آب سرد در ایجاد بیماریهای معده، گوارشی و حتی کبد چرب هم دخیل است.
این متخصص تغذیه توضیح داد: دمای طبیعی بدن هر انسان ۳۷ درجه سانتیگراد است بنابراین بهتر است آبی که نوشیده میشود اختلاف زیادی با این دما نداشته باشد چون در این صورت بدن سعی میکند با صرف انرژی بیشتر این عدم تطابق دما را برطرف کند.
افسونخواه با بیان اینکه نوشیدن آب یخ یکی از دلایل ابتلا به یبوست است، تاکید کرد: مصرف مداوم آب یخ روده را منقبض میکند که همین امر باعث ایجاد مشکل در دفع راحت مواد غذایی زائد میشود.
وی گفت: افت انرژی بدن، افزایش دردهای میگرنی و کم شدن آب بدن از دیگر نتایج استفاده مداوم از آب یخ است.
این پزشک متخصص یادآور شد: درست است که نوشیدن حداقل هشت لیوان آب در روز توصیه شده است، اما برای بهرهمندی از فواید آن باید آبی مصرف شود که همدمای اتاق باشد.