به گزارش همشهری آنلاین، اسپوتنیک به نقل از نشریه سل نوشت: گروهی از دانشمندان موسسه بیوتکنولوژی آکادمی علوم اتریش دریافتند که یک ژن خاص میتواند باعث لاغر شدن انسان شود و از این موضوع میتوان برای اختراع داروی لاغری استفاده کرد.
جوزف پنینگر، یکی از محققان گفت: "بیشتر دانشمندان چاقی و ژنتیک چاقی را مطالعه میکنند. ما فقط تاکتیکها را تغییر دادیم و این بار لاغر بودن را مورد مطالعه قرار دادیم و زمینه جدیدی را برای تحقیقات باز کردهایم."
محققان بدین منظور بانک اطلاعاتی مرکز ژنتیک استونی را مورد مطالعه قرار داده و گروهی از افراد را پیدا کردند که بدون توجه به غذایی که میخورند چاق نمیشوند. محققان شروع به جستوجو برای یافتن نشانگرهای ژنتیکی میان آنها کردند. مشخص شد که جهش ژن ALK ممکن است مسئول لاغر بودن باشد. سرکوب سنتز آن طبق تحقیقات انجامشده میتواند منجر به تسریع در چربیسوزی شود.
مایکل ارتوفر، یکی از مدیران این تحقیق گفت: "ژن ALK در زمینه سرطان بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است، اما غیر از تحقیقاتی که در زمینه سرطان روی این ژن انجام شده است، درباره نقش بیولوژیکی این ژن اطلاعات کمی وجود دارد."
آزمایشها روی حیوانات و حشرات نشان داده است که غیرفعال کردن ژن ALK در هیپوتالاموس که به عنوان نقطه اصلی هماهنگی متابولیک است، منجر به چربیسوزی میشود. دانشمندان معتقدند که مطالعه دقیق این ژن میتواند علم را به دوران جدیدی در مبارزه با چاقی سوق دهد.