تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۷ - ۱۸:۵۹

این پلوی مخلوط در کشور هندوستان به بریانی بادام هندی و سبزیجات معروف است

و از جمله غذاهای رسمی‌ای است که به‌عنوان شام مهمانی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

 مواد لازم برای 4 نفر:

- بادمجان کوچک (پوست‌کنده و خرد شود)؛یک عدد
- پیاز؛ 3 عدد
-  سیر؛ 2 حبه
-  زنجبیل تازه (پوست کنده شود)؛ یک تکه کوچک 5/2سانتی‌متری
-  روغن مایع؛ 4 قاشق سوپ‌خوری
- هویج (ریز خرد شود)؛ 3 عدد
- پودر زیره؛ یک قاشق چای‌خوری
- پودر تخم گشنیز؛ یک قاشق چای‌خوری
- پودر فلفل قرمز؛ نصف قاشق چای‌خوری
-  عصاره سبزیجات؛ یک عدد قرص
-  فلفل دلمه‌ای قرمز (خرد شود)؛ یک عدد
- برنج؛ یک‌ونیم پیمانه
-  بادام هندی خام؛ 175 گرم یا یک‌ونیم پیمانه
- کشمش پلویی؛ 40 گرم یا یک‌چهارم پیمانه
- نمک و فلفل سیاه؛ به‌مقدار لازم
- تخم‌مرغ آب‌پز شده؛ 2 عدد
- گشنیز؛ مقداری برای تزیین

  روش تهیه:

1 – یکی از پیازها را پوست کنده، همراه سیر و زنجبیل داخل دستگاه خردکن بریزید و 3 قاشق آب سرد به آن اضافه کنید تا خمیری نرم حاصل شود.

2 - بقیه پیازها را نیز پوست کنده، خلالی خرد کنید، سپس 2 قاشق سوپ‌خوری روغن در تابه‌ای بریزید و روی حرارت بگذارید.

حالا پیاز خرد شده را در آن بریزید و کمی حرارت دهید تا نرم شود. پس از آن، بادمجان، فلفل و هویج خردشده را نیز به روغن اضافه کرده، همراه با پیاز سرخ کنید. این مخلوط سرخ شده را به قابلمه‌ای متوسط منتقل کنید و بعد یک قاشق سوپ‌خوری روغن در همان تابه قبلی بریزید و صبر کنید تا روی حرارت داغ شود.

حالا خمیر پیازی  را به روغن داغ اضافه کنید و چند دقیقه حرارت دهید، سپس آن را با پودر زیره، تخم گشنیز و فلفل قرمز مزه‌دار کنید.

3 - از طرف دیگر، قرص عصاره سبزیجات را در 3پیمانه آب‌جوش حل کنید و آن را کم‌کم در تابه بریزید و هم بزنید. حالا مواد داخل تابه را به مخلوط سبزیجات سرخ‌شده داخل قابلمه اضافه کنید و قابلمه را روی شعله زیاد اجاق‌گاز قرار دهید تا آب به‌جوش آید. حالا زیر شعله را کم کنید و بگذارید سبزیجات کمی بپزند.

4 - در این فاصله زمانی، یک قاشق سوپ‌خوری روغن را در تابه‌ای بریزید و بادام‌زمینی را در آن به مدت سه دقیقه تفت دهید، سپس کشمش را نیز اضافه کنید و فقط چندثانیه حرارت دهید. پس از آن، برنج را نیز داخل قابلمه بریزید تا برنج در آب عصاره سبزیجات، بجوشد و نرم شود.

5 - پس از اینکه آب برنج تمام شد، دوسوم مخلوط بادام و کشمش را روی آن بریزید. حالا دم‌کنی را روی قابلمه بگذارید و مدت 40 دقیقه روی حرارت کم قرار دهید تا دم بکشد. در پایان پلوی مخلوط را در ظرف موردنظر بکشید و باقیمانده بادام و کشمش را روی آن بریزید و پس از تزیین با چند برگ گشنیز، ‌همراه تخم‌‌مرغ پخته سرو کنید.

برچسب‌ها