مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی با بیان این که هرچقدر سن بالا می‌رود، اختلال حافظه‌اش افزایش می یابد، گفت: بیش از ۵۰۰ هزار نفر در کشور دچار اختلال حافظه هستند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از برنا، محمدتقی جغتایی امروز در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی آلزایمر برگزار شد، گفت: اختلال حافظه به افزایش سن بستگی دارد. کشور ما با خدمات بهداشتی و درمانی فرهنگ مردم افزایش امید به زندگی افزایش یافته است. ۳ درصد آلزایمری‌ها در سنین زیر ۶۵ سال هستند و ۳۶ درصد ۸۵ سال به بالا هستند.

جغتایی درباره تفاوت آلزایمر و پارکسیون گفت: فرد مبتلا به آلزایمر نیازمند به فرد نگهدارنده است و اختلال حافظه نیز نیازمند خدمات مداخله‌ای است. بیماری‌های پیشرونده به سن فرد مربوط می‌شود. پارکینسون ناشی از اختلال عصبی و آلزایمر ناشی از اختلال در حافظه است. نوع اختلال حافظه با نوع اختلال شناختی متفاوت است. آلزایمر در سنین بالا مشکلات حرکتی به دنبال دارد اما شروع آن اختلال حافظه به دنبال دارد .

  • تشخیص دیر هنگام مبتلایان به آلزایمر

در ادامه این نشست محسن شتی، رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت نیز گفت: براساس مطالعات انجام‌شده مبتلایان به آلزایمر دیرهنگام تشخیص داده می‌شوند. در برخی مواقع افراد از لحاظ هوشیاری تغییر می‌کنند.

شتی گفت: باید به مراقبان و خانواده ها توصیه شود که حواسشان به بیماران باشد. زیرا در رعایت پروتکل ها شاید آگاه به شرایط نباشند.

وی با بیان اینکه آلزایمر عوارض بسیار زیادی برای افراد دارد، گفت: یک بیمار آلزایمری یک خانواده چندنفره را درگیر می‌کند و به شدت همه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

  • افزایش ابتلا به آلزایمر با هر ضربه به سر

رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت گفت: تمام کشورها باید زمینه سوادآموزی را ایجاد کنند. مثلا حتی مشکلات شنوایی باعث بروز آلزایمر می‌شود. همچنین مراقبت از سر در برابر ضربه برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر از اهمیت برخوردار است.

شتی گفت: هر ضربه به سر احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد. درضمن فشار خون، دیابت، اضافه وزن و چاقی نیز از عوامل بروز آلزایمر است. هر قدر دور کمر افزایش یابد، خطر ابتلا به آلزایمر نیز افزایش می یابد.

این پزشک گفت: در این شرایط حداقل ۳۰ دقیقه ورزش در روز پیشنهاد می‌شود. درضمن آلودگی هوا، افسردگی و دیابت نوع دو هم عامل بروز آلزایمر است.

رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت در خصوص تمهیدات اندیشیده‌شده برای پیری جامعه در آینده و جلوگیری از افزایش آمار ابتلا به آلزایمر در میان جمعیت کشور گفت: کشور ما به سمت سالخوردگی پیش می‌رود. براساس سرشماری‌ها حدود ۱۰ درصد جمعیت را سالمندان تشکیل می‌دهند و پیش‌بینی‌ها حکایت از افزایش این رقم به ۲۰ تا۳۰ درصد دارد. درصد بالای از تخت بیمارستان‌ها توسط سالمندان اشغال شده است. پس باید به این موضوع اندیشیده شود.

  • ۵۰ میلیون نفر در جهان به آلزایمر مبتلا هستند

معصومه صالحی، موسس انجمن آلزایمر در ادامه این نشست گفت: هم اکنون ۵۰ میلیون نفر در جهان به آلزایمر مبتلا هستند. در ایران بیش از ۷۵۰ هزار نفر به آلزایمر مبتلا هستند.  آلزایمر اختلال رفتار، حافظه  و ...  به همراه دارد. بیماری کبدی، پرکاری یا کم کاری تروئید، افسردگی و ... باعث بروز آلزایمر می‌شود.

او تصریح کرد:  ۸۰درصد مردم دنیا از آلزایمر وحشت دارند. بیماری آلزایمر بیماری سن است. از ۶۵ سالگی به بالا ریسک ابتلا افزایش می یابد البته در ایران میانگین سنی ابتلا کمتر است.

  • زنان بیش از مردان به آلزایمر مبتلا می شوند

صالحی ادامه داد: میانگین سنی امید به زندگی در خانم ها ۴ سال بیشتر از آقایان است و سطح سواد زنان در گذشته کمتر بود و مشکلات خانوار برعهده زنان است و همین قضیه نشان می‌دهد که آلزایمر در زنان بیش از مردان است.

موسس انجمن آلزایمر تاکید کرد: عامل اختلال حافظه به سن بستگی دارد. فرقی بین ابتلای زن و مرد وجود ندارد.

وی درباره هزینه نگهداری بیمار مبتلا به آلزایمر گفت: ۱/۱ تریلیون دلار هزینه سالانه نگهداری از سالمندان در جهان است در کشور بیش از ۷ میلیون تومان برای نگهداری فرد آلزایمری هزینه می‌شود.

صالحی گفت: نگهداری از یک فرد مبتلا به آلزایمر به جای ۲۴ ساعت، ۳۶ ساعت زمان می‌برد. باید پیشگیری را در دستور کار قرار داد. مراقبت بیش از درمان هزینه دارد.