تعیین فاصله دو متری به عنوان یک دستور بهداشتی برای جلوگیری انتقال ویروس کرونا بیشتر یک قاعده بر اساس تجربه است نه مبتنی بر موازین دقیق علمی.

تعیین فاصله ایمن از لحاظ سرایت ویروس کرونا به میزان تهویه در محل و ماسک زدن افراد بستگی دارد.

گرچه حفظ فاصله دو متری از دیگران در محیط بیرون به طور کلی کافی به نظر می‌رسد، اما در محیط‌های دربسته همیشه موثر نیست.

علت این است که در شرایط معین به خصوص در محیط‌های دربسته بدون جریان هوای کافی در اطراف دچار عفونت ماسک‌نزده کروناویروس ممکن است از طریق ذرات هواپخش (ذرات بسیار ریز معلق در هوا یا آئروسل) هم ممکن است منتقل است. این ذرات حاوی ویروس می‌توانند در فضا شناور بمانند و ویروس را به فواصلی بیش از دو متر هم منتقل کنند.

بیشترین خطر در جاهایی مانند رستوران‌ها این است که افراد برای غذا خوردن ماسک‌هایشان بردارند و تهویه هم کافی نباشد، و در نتیجه احتمال انتقال ویروس افزایش می‌یابد.