همین که فصل بارندگی از راه می‌رسد سایت مرکزی برف‌روبی در بهترین نقطه از معابر نواحی تا پایان فصل یخبندان مستقر می‌شود تا در مواقع اضطرار از این سایت‌ها ماشین‌آلات و تقسیم کار در ناحیه صورت گیرد.

همشهری آنلاین_زهرا کریمی:  چند سالی می‌شود که یکی از این سایت‌ها در منطقه یک در خیابان امیدوار جنب اردوگاه شهید باهنر(منظریه)، مستقر و دردسرهایی برای درختان اردوگاه شهید باهنر و اهالی ایجاد کرده بود که خوشبختانه امسال بنا به درخواست شهروندان و تأکید شورای‌شهر به پارکینگ این مجموعه منتقل شد. سری به این خیابان زدیم و نظر اهالی درباره جابه‌جایی این سایت و رفع مشکلات ترافیک در محله را پیگیر شدیم.

  • تصادف‌های بدی اتفاق افتاد

«علی رحیمیان» از قدیمی‌های محله نیاوران است. پاتوق صبحگاهی او با دوستانش پارک جنگلی جمشیدیه است. او می‌گوید: «یکی از تصمیم‌های کارشناسی نشده چند سال اخیر استقرار این سایت در خیابانی بود که روزهای آخر هفته به دلیل وجود پارک جمشیدیه شلوغ است. شاید باورتان نشود که ما اینجا شاهد چه تصادفاتی بوده‌ایم؛ حتماً آمارش باید در اداره پلیس راهنمایی و رانندگی باشد. اینجا همیشه از ترافیک و تصادف شلوغ بود. اگر این سایت امسال به جای دیگر منتقل شده است باید به شهرداری دست مریزاد گفت.»

  • جلوگیری از یخ‌زدگی معابر

«عباس خوش اقبال» از اهالی خیابان فیضیه می‌گوید: «اگر وجود ایستگاه برف‌روبی در این محدوده باعث هزار مشکل برای گردشگران، کوهنوردان و حتی درخت‌های اردوگاه شد اما برای ما محلی‌ها سود و منفعت داشت. چون کوچه‌های این خیابان شیب زیادی دارند و در ۶ ماه سرد سال معابر شب یخ می‌زنند. بنابراین در اسرع زمان پخش نمک و شن انجام می‌شد و این برای ما، اهالی کمک بزرگی است و امیدوارم امسال هم شهرداری ناحیه مانند سال گذشته، به‌طور ویژه به معابر رسیدگی و از یخ‌زدگی پیشگیری کنند.»

  • باعث ترافیک خیابان شده بود

«شهروز صالحی» هنوز یک سال نشده که در کوچه سی و دوم در خیابان امیدوار زندگی می‌کند. او درباره مشکلات این سایت در محله‌اش می‌گوید: «ما از قدیمی‌های این خیابان نیستیم و تازه به اینجا آمده‌ایم. سال گذشته این سایت برف‌روبی در حاشیه خیابان اصلی منظره زشتی به خیابان امیدوار داده بود. همه خیابان گل و لای بود و معمولاً منجر به ترافیک در محله می‌شد. مادرم اواخر زمستان چند بار با سامانه ۱۳۷ تماس گرفت و شکایتش را ثبت و درخواست رسیدگی و نظافت خیابان را داشت.»

  • رضایت از جابه‌جایی

«امینه شریفی» یکی از ساکنان قدیمی خیابان فیضیه است.
 او با شواهدی که از چند سال استقرار سایت در حاشیه خیابان دارد می‌گوید: «خوشحال هستیم که امسال سایت برف‌روبی جابه‌جا شد. همیشه با آغاز فصل سرما دغدغه ما هم شروع می‌شد.  
به نظر من همین که ریشه درختان اردوگاه خشک نشود و آزار و اذیتی برای اهالی محله نداشته باشند سایت را هر کجا می‌گذارند، بگذارند.» 

  • اردوگاه تفریحی برای دانش‌آموزان در شمال تهران

 اردوگاه شهید باهنر بزرگ‌ترین اردوگاه آموزش و پرورش در کشور است و حدود ۲۰۷ هکتار وسعت دارد. اینجا قبل از آنکه تبدیل به اردوگاهی برای دانش‌آموزان شود به قریه منظریه، معروف و ییلاق شمیرانی‌ها بود. درختان سبز، سرازیر شدن آب خنک از کوه‌های اطراف به باغ‌ها و خنکای هوا به مرور نظر شاهان قاجار را جلب کرد و با دیوارهای بلند از نظر عموم پنهان ماند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم اردوگاه تفریحی و آموزشی برای دانش‌آموزان شد.  

  •   «ابوالفضل پاشانژاد» شهردار ناحیه ۴ منطقه یک/ تدابیر لازم برای حفاظت از درختان اردوگاه 

با توجه به تأکیداتی که شورای اسلامی شهر تهران به اجرای تمهیدات لازم درباره جابه‌جایی سایت دپو شن و نمک در مجاورت اردوگاه شهید باهنر داشت امسال شهرداری ناحیه ۴ منطقه یک تمهیدات و اقدامات مختلفی را برای بهبود شرایط اجرا کرده است. در این باره با «ابوالفضل پاشانژاد» شهردار ناحیه گفت‌وگو کرده‌ایم.  

  جابه‌جایی سایت شن و نمک از خیابان سی و دوم در خیابان امیدوار به داخل پارکینگ اردوگاه شهید باهنر در خیابان فیضیه چه تأثیری در کاهش آسیب به درختان و مشکلات محلی دارد؟  
سال‌های پیش اهالی به دلیل وجود این سایت در پایین ‌تر از خیابان سی و دوم با مشکلات عدیده‌ای مواجه بودند و سوانح دلخراش و تصادفات زیادی اتفاق افتاد. نزدیکی این سایت به اردوگاه شن و نمک سبب شد تا درختان یکی یکی خشک شوند و این، زنگ خطری برای باغ اردوگاه بود. به هر تدبیر امسال برای پیشگیری از خشک شدن درخت‌ها و افزایش رضایت ساکنان این خیابان محله تصمیم به جابه‌جایی این سایت گرفته شد و اکنون این سایت از معبر اصلی به داخل پارکینگ مجاور اردوگاه شهید باهنر تغییر مکان داده است.  
  انتقال سایت برف‌روبی به داخل پارکینگ این اردوگاه مشکل ایجاد نمی‌کند؟  
تمهیدات لازم انجام شده است. مهم‌تر از همه آنکه باغچه‌های پارکینگ با دیواره ۲ متری سنگی محصور است و به هیچ‌وجه آب و شیرابه نمک به باغچه‌ها و پای درختان راه نفوذ ندارد. اما با این حال ۲ نهر برای شیرابه احتمالی نمک‌ها در روزهای بارانی، ساخته و به معبر سواره‌رو در خیابان فیضیه هدایت شده و همچنین روی شن و نمک‌ها با کاور، محصور و اطرافش، نیوجرسی تعبیه شده است.  
  آیا ناحیه سایت‌های برف‌روبی دیگری هم دارد؟  
بله. ایستگاهی جنب ساختمان اسکان کارگری در انتهای پارک جمشیدیه و ایستگاه دیگری در خیابان نیاوران مقابل کلانتری نیاوران مستقر است. اینجا صرفاً سایت برف‌روبی در زمان بارش برف است و ماشین‌آلات در اینجا مستقر می‌شوند و از اینجا سازماندهی، تقسیم کار و برنامه‌های راهبری صورت می‌گیرد تا بتوانیم در محدوده ناحیه پوشش دهی لازم را انجام دهیم.  

  • «سید آرش حسینی میلانی» رئیس کمیته محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران/شورا توجه و تأکید جدی به درختان اردوگاه شهید باهنر دارد

اردوگاه شهید باهنر (منظریه) در منطقه یک تهران از نظر داشتن فضای سبز شهری از اهمیت بالایی برخوردار است.
بنابراین شهرداری و شورای‌شهر به حفاظت از آن اهتمام ویژه دارند. اما جانمایی اشتباه سایت برف‌روبی شهرداری ناحیه ۴ منطقه یک در حاشیه خیابان اصلی امیدوار و زهکشی آب نمک تهدیدی برای درختان این اردوگاه بود و سال گذشته شاهد خشک شدن ۸ درخت بودیم.
 در این‌باره تذکراتی به شهرداری برای رفع مشکل و توجه جدی به حفاظت از درختان اردوگاه ابلاغ شد. خوشبختانه امسال مسئولان محلی با توجه به لزوم حفاظت از درختان و رفع مشکلات تلاش کرده‌اند بهترین مکان‌یابی برای استقرار سایت انجام شود و اکنون این سایت کنار پارکینگ اردوگاه شهید باهنر جانمایی شده است.
 شیب خیابان، شرایط و موقعیت منطقه و مشکلات عمده یخبندان در فصل سرما به اضطرار و ناچار دلیل این انتخاب بود. اما شهرداری ناحیه تمهیداتی اندیشیده و نهرهایی برای زهکشی احتمالی آب نمک به خارج از محوطه اردوگاه در نظر گرفت. در حالی که همچنان شورای‌شهر توجه و تأکید به حفاظت از درختان را جدی پیگیر است.
 امیدواریم با انجام این اقدامات شاهد اتفاقاتی مانند سال‌های گذشته نباشیم. سال ۱۳۹۷ قریب به ۸ درخت از درختان این اردوگاه خشک شد و قرار است این موضوع، رسیدگی و تخلف مربوطه در این‌باره هم پیگیری شود. بحث دیگر درباره درختان، تکمیل شناسنامه آنهاست و در واقع چون مجوز لازم برای ورود به اردوگاه فراهم نشده بود با تأخیر مواجه شد.
 اکنون قرار است با پیگیری‌های سازمان بوستان‌های شهرداری در یک فرصت زمانی محدود تهیه شناسنامه این درختان، انجام و گزارش آن اعلام شود.