به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایسنا، دکتر معصومه قادری پزشک متخصص مغز و اعصاب گفت: استفاده از زینک، مکملهای ویتامین A و دسته گروه ویتامین B و تمرین بویایی در فواصل چند دقیقهای بهترین راهکار مؤثر برای بازگشت حس بویایی ایا افراد است. همچنین در تمرین بویایی در فواصل چند دقیقهای لازم است این افراد بوهای مختلفی را چون بوی لیمو، قهوه و گل رز که در این تمرین مؤثر خواهد بود، استفاده کنند.
وی تصریح کرد: در بیماری کوویدـ۱۹ که افراد از اختلال بویایی شکایت دارند، خوشبختانه باید بگوییم بعد از گذراندن دوران بیماری معمولاً در حس بویایی آنها بهبودی حاصل شده و در درصد کمی از موارد مشکل اختلال در حس بویایی از چند ماه تا چند سال طول میکشد.
قادری مطرح کرد: ممکن است در برخی افراد نیز کووید ۱۹ اختلال را این گونه نشان دهد که افراد افزایش حس بویایی داشته و این افزایش حس بویایی باعث شود بوی تعفن احساس کنند و شکایت از بوی تعفن داشته باشند که با گذشت زمان این موارد از مشکلات بهبود یافته از کرونا نیز با گذشت زمان برطرف خواهد شد.
وی در بخش دیگری گفت: در ادامه تظاهرات شایع نئولوژیک کووید ۱۹ اختلال بویایی در ۳۳ درصد موارد از بیماران دیده شده که این درصد میزان بالایی بوده و به این شکل است که با اختلال چشایی همراه است و با گذشت زمان مشکل حل شده و جای نگرانی ندارد.
قادری با اشاره به برخی از بیماریها و دلایل اختلال بویایی افراد یادآور شد: به غیر از کووید ۱۹ سیگار کشیدن، افزایش سن، ابتلا به بیماری پارکینسون و آلزایمر، کمبود ویتامین گروههای A و B، کمبود زینک در بدن و ضربه مغزی و تومور مغزی نیز میتواند از دلایل و علل اختلالات بویایی باشد.
این متخصص مغز و اعصاب دانشکده علوم پزشکی اسدآباد در پایان یادآور شد: یکی از تظاهرات شایع در ابتلا به عفونتهای ویروسی درگیری عصب زوج یکم بدن بوده که زوج یکم بدن تنها جایی است که عصب در ارتباط با محیط قرار دارد.