اما این ماهیها دارای مقادیر اندکی عنصر جیوه هم هستند که ممکن است برای کودکان کم سن و زنانی که باردار هستند یا ممکن است باردار شوند زیانبار باشد.
سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا معیارهای زیر را در مورد میزان بیخطر این ماهیها برای کودکان و زنان باردار اعلام کرده است:
*کوسه، شمشیرماهی، ماهی ماکرو به خصوص میزان بالای جیوه دارند و این افراد باید به کلی از خوردن آن اجتناب کنند.
*خوردن انواع دیگر ماهی را به دو وعده در هفته محدود کنید.
*میگو، تون سبک در کنسروها(نه تون سفید یا آلباکور)، قزل آلا یا گربه ماهی را که مقدار جیوه کمتری دارند را نسبت به انواع دیگر ماهی ترجیح دهید.
*از خوردن ماهیهای صیدشده محلی خودداری کنید، مگر هنگامی که مقامات محلی اطلاعات لازم در مورد میزان آلودگی آنها به جیوه را در اختیار گذاشته باشند.
HealthDay News,9 Oct.,2006