به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز این دانشمندان با این کار توانستند قطع اتصال عصبی در این منطقه بدن پستانداران را که تا به حال غیرقابلترمیم تصور میشد، با استفاده از تزریق یک پروتئین طراحیشده به درون مغز را ترمیم و ارتباط رشتههای عصبی نخاعی را دوباره برقرار کنند.
آسیبهای طناب نخاعی در انسان که اغلب ناشی از حوادث ورزشی یا سوانح رانندگی است، باعث فلج شدن افراد مصدوم میشود، چرا همه رشتههای عصبی که اطلاعات را میان عضلات و مغز منتقل میکنند، قادر به رشد دوباره نیستند.
اما پژوهشگران دانشگاه روهر در شهر بوخوم آلمان توانستند سلولهای عصبی موشهای فلجشده را با استفاده از یک پروتئین طراحیشده به رشد مجدد وادار کنند.
دکتر دیتمر فیشر، رئیس این گروه پژوهشی گفت: «ویژگی مهم بررسی ما این است که این درمان نه تنها این سلولهای عصبی را که درون خود بدن ماده پروتئینی محرک رشد عصبی را تولید میکنند، تحریک به تولید بیشتر آن کرد، بلکه این تاثیر از طریق مغز هم به نقاط دیگر انتقال یافت.»
او افزود: «به این ترتیب، ما با یک تزریق نسبتا کوچک دارویی توانستیم شمار بسیار زیادی از اعصاب را به باززایی و رشد کردن دوباره وادار کنیم و به همین علت است که این موشهای قطع نخاعشده اکنون میتوانند دوباره راه بروند.»
به گفته او، موشهای فلجشدهای که این درمان را دریافت کردند، پس از دو تا سه هفته راه رفتن را از سر گرفتند.
این درمان شامل تزریق حاملهای اطلاعات ژنتیکی به درون مغز برای تولید پروتئینی به نام «هایپر-اینترلوکین-۶» میشود.
این پژوهشگران اکنون در حال تحقیق درباره امکان بهتر کردن این شیوه درمانی هستند.
فیشر گفت: «ما همچنین باید دریابیم آیا شیوه ما در پستانداران بزرگتر هم موثر است یا نه. برای مثال، ما باید این شیوه را در خوکها، سگها یا نخستیها هم آزمایش کنیم.»
او افزود: « اگر این درمان در این پستانداران بزرگتر هم موثر بود، در مرحله بعد باید مشخص شود که برای انسانها خطری ندارد تا در نهایت به سوی آزمایش در انسانها رفت. اما رسیدن به این مرحله هنوز سالهای بسیار تحقیق بیشتر نیاز دارد.»