به گزارش همشهری آنلاین، توتفرنگی یکی از خوشمزهترین و محبوبترین میوههای دنیاست که اتفاقا برای درست کردن انواع کیک و شیرینی و دسر و البته بستنی هم بسیار پرطرفدار است. به همین خاطر طرز تهیه مرحله به مرحله بستنی توت فرنگی سنتی با ثعلب و بدون دستگاه را در ادامه آموزش دادهایم.
مواد لازم
توتفرنگی تازه ۴۰۰ گرم
شکر ۱۸۰ گرم
کمتر از یک پینچ (مقدار بین دو انگشت اشاره و شست یک پینچ است. در واقع پینچ کوچکترین قاشق اندازهگیری و از قاشق چایخوری هم کوچکتر است)
ثعلب نصف قاشق چایخوری
شیر یک لیوان
خامه صبحانه دو لیوان
یخ به مقدار زیاد
عصاره وانیل یا اسانس توت فرنگی نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه بستنی توتفرنگی در خانه
۱- ابتدا توتفرنگیها را بشویید و ساقه و برگ آن را جدا کنید.
۲- توتفرنگیها را به همراه نصف مقدار شکر در مخلوط کن یا غذاساز بریزید و خوب پوره کنید و نیمی دیگر از شکر را با ثعلب مخلوط کنید.
۳- شیر و خامه را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم گاز بگذارید تا ولرم شود اما نجوشد.
۴- خامه و شیر را از روی گاز بردارید و ترکیب شکر و ثعلب را در چند مرحله به آن اضافه کنید و حین اضافه کردن مرتب هم بزنید.
۵- روی پوره توتفرنگی عصاره وانیل یا اسانس توت فرنگی بریزید و سپس مخلوط شیر ،خامه و ثعلب را به آن اضافه کنید.
۶- این ترکیب را به مدت ۲ دقیقه هم بزنید تا مایه یکدستی درست شود.
۷- مخلوط را در یک کاسه استیل بریزید و در یخچال بگذارید تا خنک شود.
۸- یک ظرف دیگر را پر از یخ کنید و روی یخها مقداری نمک بریزید تا سرمای بیشتری به دست بیاید.
۹- ظرف استیل مایه بستنی را روی ظرف حاوی یخ بگذارید به گونهای که دور تا دور ظرف کاملا با یخ پوشانده شود.
۱۰- ظرف بستنی را به صورت نیم دایره به چپ و راست بچرخانید و هر چند دقیقه یک بار با کاردک کناره ظرف بستنی را بتراشید تا قسمتی از بستنی که خودش را گرفته به ته ظرف برود و قسمتهای شل و آبکی به کنارهها بیایند و بر اثر تماس با یخ خوب سفت شوند.
۱۱- این کار را ادامه دهید تا تمام بستنی خودش را بگیرد و سفت شود.
۱۲- بستنی را به مدت ۱۲ ساعت در فریزر بگذارید تا کاملا ببندد و آماده خوردن شود.
یک سوال مهم در مورد بستنی خانگی: چرا روی بستنی یخ میزند؟
یک سوال مهم در مورد بستنی خانگی این است که چرا روی بستنی یخ میزند یعنی تکههای یخ تشکیل میشود. تنها دلیل یخ زدن سطح بستنی این است که شما آن را مدتی بیرون از فریزر نگهداری کردهاید و یخ بستنی باز شده و دوباره آن را داخل فریزر گذاشتهاید.
برای یخ نزدن روی بستنی باید آن را همواره در دمای بین ۰ تا منفی ۵ درجه سانتیگراد داخل فریزر نگه دارید و بعد از اینکه مقدار مورد نیاز بستنی را از ظرف بستنی برداشتید دوباره آن را خیلی سریع به فریزر برگردانید.
منابع: کوروش، خراسان