به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ناصر ریاحی رئیس انجمن واردکنندگان دارو اظهار کرد: مهمترین دلیل کمبود انسولین در کشور، عدم تخصیص ارز به شرکتهای واردکننده است که باعث فعالیت دلالان در بازار سیاه شده است.
وی افزود: برخی شرکتهای تولیدکننده داخلی هم مشکل تامین مواد اولیه دارند به دلیل اینکه مواد اولیه آنها وارداتی است و تمام تولیداتی که امروز صورت میگیرد با استفاده از مواد اولیهای بوده که ماهها قبل وارد کشور شده است.
عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: متاسفانه قاچاق معکوس انسولین هم از کشور وجود دارد که دلیل آن نابرابری نرخ ارزهای دولتی با نرخ آزاد یا همان چندنرخی بودن در کشور است، اما این قاچاق به صورت متمرکز و انبوه نیست.
ریاحی ادامه داد: انسولین با نرخ دولتی به کشور وارد میشود و قاچاق آنها از کشور با نرخ روز بازار یعنی بیش از ۲۰ هزار تومان صورت میگیرد که این موضوع برای قاچاقچیان کشور وسوسه انگیز است.
وی تصریح کرد: دارو در ایران به دلیل حساسیتی که دارد، سازمانیافته است و سازمان غذا و دارو نظارت پررنگی روی آن دارد. به همین دلیل تعداد انسولینی که از کشور قاچاق میشود، به صورت مسافری و چمدانی است.
رئیس انجمن واردکنندگان دارو تصریح کرد: با تمام این شرایط، قاچاق انسولین از کشور انجام میگیرد، اما نمیتوان آن را دلیل کمبود این داروی حساس در داخل دانست.
از اواسط سال گذشته ناگهان انسولین به خصوص انسولین قلمی در داروخانههای کشور کمیاب و حتی نایاب شد و بیماران دیابتی و خانوادههایشان دچار مشکلات و دردسرهای فراوانی شدند. در حال حاضر بیماران مبتلا به دیابت باید برای دریافت سهمیه انسولین در سامانهای که وزارت بهداشت اعلام کرده، ثبتنام کنند و به بیمارستان هایی که اعلام شده، مراجعه کنند و داروی خود را تحویل بگیرند. وگرنه بدون انسولین میمانند.