به گزارش همشهری آنلاین، تاریخچه چای ماسالا به ۵۰۰۰ سال پیش در آسیای جنوبی بازمیگردد. در آن زمان چای ماسالا را به صورت گرم و سرد سرو میکردند. سالها بعد زمانی که چای سیاه در بریتانیا کشت شد، صنعت چای در هندوستان پیشرفت زیادی کرد و چای ماسالا به وجود آمد.
در حال حاضر این چای در بسیاری از مناطق فراگیر شده و در هر منطقه طرز تهیه آن متفاوت است؛ اما شیر و زنجبیل در تمام دستورالعملها به کار گرفته شده است. اخیرا این چای در کشورهای اروپایی طرفدار زیادی پیدا کرده است.
چای ماسالا برای سلامتی فواید بسیار زیادی دارد. اگر میخواهید از بدنتان مراقبت کنید این چای را فراموش نکنید. این نوشیدنی موجب بهبود گوارش، تقویت دستگاه ایمنی و کاهش التهاب بدن میشود همچنین با از بین بردن رادیکالهای آزاد از سرطان، از بین بردن جوشهای صورت و بیماریهای دیگر جلوگیری میکند.
مواد لازم برای تهیه چای ماسالا
میخک شش عدد
هل هفت عدد
چوب دارچین دو عدد
زنجبیل یک تکه
پودر رازیانه یک قاشق غذاخوری
دانه فلفل سیاه دو عدد
آب ولرم دو پیمانه
شیر پرچرب دو پیمانه
عسل به مقدار لازم
نکاتی برای تهیه چای ماسالا
۱- توجه داشته باشید که اگر چای را بیش از اندازه حرارت دهید، مواد طعم خود را از دست داده و چای خوش طعم نمیشود.
۲- به جای عسل میتوانید چای را با نبات یا شکر شیرین کنید.
۳- اگر از ادویههای تازه و معطر استفاده کنید، چای خوش طعمتر و با کیفیتتر میشود.
طرز تهیه چای ماسالا
► مرحله اول
همه ادویهها را به همراه زنجبیل و آب داخل ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مقدار آب پس از تبخیر نصف شود.
► مرحله دوم
به همین صورت شیر را حرارت داده تا کمی تبخیر شود، سپس عسل را به شیر اضافه کنید و داخل آب بریزید.
► مرحله سوم
چای را اضافه کنید و سه تا چهار دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. به وسیله یک صافی، مایع را صاف کنید و سپس میل کنید. این چای را میتوانید با نبات یا شکر شیرین کنید.
منبع: کتاب کاله