به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تجارتنیوز، کدو سبز از سبزیجات پرخاصیتی است که از مهمترین خواص آن میتوان به درمان آسم و خونریزی روده و معده اشاره کرد. کدو سبز در تهیه غذاهای زیادی به کار میرود، ولی سوالی که ممکن است برای خیلی از شما پیش آید، این است که با کدو چی بپزم؟ برای آشنایی با طرز تهیه غذاهای خوشمزه با کدو سبز در ادامه با ما همراه باشید... در ادامه طرز تهیه ۵ غذای خوشمزه و متنوع با کدو سبز را شرح خواهیم داد.
۱. خوراک کدو سبز و سیبزمینی
مواد لازم
کدو سبز کوچک و قلمی ۴ عدد
پیاز متوسط یک عدد
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
گوجه فرنگی رنده شده ۲ تا ۳ عدد
نعنا خشک یک دوم قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۵ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
دستور تهیه
۱- ابتدا کدوها را شسته و با پوست به صورت حلقهای خرد کنید، سپس در مقداری روغن زیتون سرخ کنید.
۲- سیب زمینی را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید.
۳- کدوهای سرخ شده را از تابه خارج کرده، کنار بگذارید و سیب زمینی نگینی خرد شده را در باقیمانده روغن موجود در تابه تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید.
۴- پیاز را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید.
۵- سیب زمینی سرخ شده را از تابه خارج کرده و پیاز را به تابه اضافه کنید، اگر لازم بود مقداری روغن در تابه بریزید و پیاز را بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد.
۶- پس از آنکه پیاز سرخ شد. سیب زمینی و کدو سبز را در تابه بریزید، مقداری نمک، فلفل و نعناع خشک به مواد اضافه کنید و بهم بزنید.
۷- گوجه فرنگی رنده شده را در تابه ریخته، در تابه را ببندید. حرارت را کم کنید تا خوراک کدو سبز بر روی حرارت ملایم پخته و جا بیفتد.
۸- حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا خوراک آماده شود، سپس حرارت را خاموش کرده و غذا را در ظرف سرو بکشید.
۹- خوراک کدو سبز را به عنوان یک غذای گیاهی همراه با نان و سبزی خوردن میل کنید.
۲. گراتن کدو سبز
مواد لازم
کدو سبز تازه ۲ الی ۳ عدد (معادل ۳۰۰ گرم)
شیر یک لیوان
آرد گندم یک قاشق غذاخوری
پنیر پیتزای رنده شده ۵۰ گرم
دستور تهیه
۱- فر را روی حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم کنید.
۲- کدوها را شسته و با پوست به صورت حلقهای برش بزنید، سپس در کمی روغن تفت دهید تا کمی نرم شوند.
۳- آرد را در شیرجوش کوچکی ریخته و شیر را به تدریج به آن اضافه کنید، مواد را بهم بزنید تا آرد در شیر حل شود، سپس شیرجوش را روی حرات ملایم قرار دهید و مرتب بهم بزنید تا سس به جوش آید و کمی غلیظ شود.
۴- کدوهای تفت داده را در یک ظرف پیرکس یا مقاوم به حرارت بچینید، سس را روی آن بریزید و روی مواد را با پنیر پیتزای رنده شده بپوشانید.
۵- ظرف پیرکس را در فری که از قبل گرم کردید، قرار داده و حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا روی گراتن طلایی شود.
۶- گراتن کدو سبز را با همان ظرف پیرکس سر میز غذا قرار داده و نوش جان کنید.
۳. خوراک رژیمی کدو سبز و قارچ
با ترکیب کدو سبز با سایر سبزیجات میتوانید حتی یک غذای رژیمی و سالم درست کنید.
مواد لازم
قارچ ۲ پیمانه
پیاز یک عدد
کدو سبز ۲ عدد
هویج ۲ عدد
روغن زیتون به میزان لازم
آبغوره ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
دستور تهیه
۱- کدو سبز، قارچ، هویج و پیاز را به صورت حلقهای خرد کنید و به صورت لایه لایه در ظرف پیرکسی که به حرارت مقاوم باشد، بچینید.
۲- بین لایهها کمی نمک، فلفل، آبغوره و روغن زیتون بریزید.
۳- فر را روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و ظرف حاوی سبزیجات را در فر قرار دهید.
۴- حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه صبر کنید تا سبزیجات پخته و نرم شوند.
۴. کوکوی کدو سبز
اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که دوست دارید در برنامه غذایی خود تنوع ایجاد کنید، کوکوی کدو سبز میتواند گزینه مناسبی باشد.
مواد لازم
کدو سبز متوسط ۶ عدد
تخم مرغ ۴ عدد
زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری
آرد یک قاشق مرباخوری
شیر ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
دستور تهیه
۱- کدوها را پس از شستن، با پوست به صورت حلقهای برش بزنید، سپس کمی نمک روی آنها بپاشید و در کمی روغن تفت دهید.
۲- شیر، آرد و تخم مرغ را در کاسهای ریخته و خوب هم بزنید تا یکدست شوند، سپس کدوهای سرخ شده را آن اضافه کنید.
۳- مقداری نمک، فلفل و زعفران دم کرده به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
۴- تابه را بر روی حرارت ملایم قرار داده، چند قاشق غذاخوری روغن در آن بریزید و صبر کنید تا روغن گرم شود، سپس مایه کوکو را در آن بریزید.
۵- در تابه را ببندید و حرارت را ملایم کنید، سپس صبر کنید تا کوکو بپزد و یک طرف آن سرخ شود.
۶- کوکو را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود، سپس حرارت را خاموش کنید.
۷- کوکو را برش زده و در بشقاب قرار دهید، سپس همراه با نان و سبزی خوردن میل کنید.
۵. کدو شکمپر
این غذا ارزش غذایی بالایی دارد و علاوه بر طعم خوب، ظاهر زیبایی نیز دارد.
مواد لازم
کدو سبز متوسط ۱۰ عدد
گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
پنیر موزارلا رنده شده ۵۰۰ گرم
قارچ نگینی خرد شده ۲۵۰ گرم
فلفل دلمهای قرمز نگینی خرد شده یک عدد
سیر له شده یک حبه
پیاز بزرگ نگینی خرد شده یک عدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک، فلفل و ادویه و روغن به میزان لازم
دستور تهیه
۱- کدوها را پس از شستن از وسط یک برش طولی بزنید، سپس با یک قاشق وسط آنها را خارج کنید تا یک لایه به ضخامت نیم سانتیمتر از کدوها باقی بماند.
۲- محتویات داخل کدوها را ریز خرد کنید و کنار بگذارید.
۳- سپس اطراف کدوها را در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود.
۴- گوشت چرخ کرده را در تابه ریخته و بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن عوض شود، سپس گوشت را از تابه را خارج کنید.
۵- کمی روغن به تابه اضافه کرده و پیاز نگینی خرد شده را به آن اضافه کنیدو پیاز را تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید.
۶- سیر له شده، فلفل دلمهای نگینی خرد شده، نمک، زردچوبه و ادویه را به پیاز اضافه کرده و با هم تفت دهید تا سبزیجات نرم شده و عطر ادویه بلند شود.
۷- محتویات داخل کدوها که قبلا خارج کردید به تابه اضافه کرده و حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه فرصت دهید تا آب آن کشیده شود.
۸- قارچ را در تابهای جداگانه سرخ کنید تا آب آن کاملا کشیده شود، سپس به بقیه مواد اضافه کنید و هم بزنید.
۹- گوشت چرخ کرده تفت داده را به تابه اضافه کرده و هم بزنید، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
۱۰- نمک و فلفل سس را به اندازه کرده و حرارت را خاموش کنید.
۱۱- کدوهای سرخ شده را در تابه بچینید، درون آنها را با سس گوشت پر کنید و مقداری پنیر موزارلای رنده شده روی آنها بپاشید.
۱۲- تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید، زیر آن شعله پخش کن قرار دهید و در تابه را ببندید.
۱۳- حدود ۴۵ الی ۶۰ دقیقه صبر کنید تا خوراک بر روی حرارت ملایم بپزد و پنیر روی آن ذوب شود.
۱۴- کدوی شکم پر را در ظرف سرو بکشید و همراه با نان میل کنید.