به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اکالا، بهارنارنج از گل و شکوفه نارنج به دست میآید. در مصارف طب سنتی، بسیار پر کاربرد است. گل بهار نارنج از عطر خاصی برخوردار هست بسیار خوشبو و محال است کسی از این رایحه خوشایند خشنود نشود. از نظر طعم کمی تلخ مزه است و برای همین است که در زمان دم کردن بهتر است با کمی عسل میل شود. عرقیجات آن در مصارف پخت و پز مانند انواع حلواها و مرباها و غذاها پر کاربرد است. برای سلامتی و بشاشی پوست پر فایده و بیشتر در لوازمات آرایشی و بهداشتی به عنوان اسانس بکار میرود.
بهارنارنج؛ دیازپام خانگی
عرقیجات دقیقا مانند محلول آرامبخش هستند؛ بیدرنگ و فوری بعد از استفاده جذب بدن شده و تاثیرات خود را نشان میدهند. زیادهروی در این نوع گیاهان حتما مضر است. مقدار و اندازه مجاز آن ۲ لیوان در طول روز است.
بهار نارنج و خواص دمنوش آن
پس در مصرف گیاهان هم چه به عنوان شربت و چه به عنوان دم نوش احتیاط لازم است و بیش از حد مصرف آن، باعث مسمومیت خواهد شد.
آرامش بخش و تسکیندهنده اعصاب
برطرفکننده امراض گوارشی
تسکیندهنده قلب و تقویت سیستم ایمنی
درخشندگی و لطافت دهندگی پوست
برطرفکننده اختلال خواب
تسکین دردهای میگرنی و سردرد
جلوگیری از حملات قلبی و تپش قلب
برطرفکننده یبوستهای مزمن
اشتها آور
انرژی دهنده قوای بدنی
کاهش دهنده استرس و غم
برطرفکننده سرفه و اسپاسم
برطرفکننده غش
خاصیت ضد سرطانی
سرشار از آنتی اکسیدان
برطرفکننده گر گرفتگی ناشی از یائسگی زنان
تنظیمکننده فشار خون
برطرفکننده روان پریشی
درمانکننده نفخ و اسپاسم معده
ضد التهابات مفصلی
نارنج و کاربرد آن در سلامتی
نارنج را میتوان جزو مرکبات به حساب آورد. دارای رایحه خوشایندی است و از خواص آن بسیار گفته شده است. برگ , آب میوه و پوست آن را میتوان به نوعی مصرف کرد.
دمکرده گل همیشه بهار را به عنوان چایی و دم نوش به کار میبرند و از آب نارنج در بسیاری از غذاها میتوان استفاده کرد. ویتامین سی فراوانی را دارا است و آن را به عنوان مزه دار کردن غذاها و انواع سوپها میتوان بکار برد و از طعم لذت بخش آن بهره برد.
پوست و خلال آن به عنوان مصارف دارویی و انواع شربتها کاربرد دارد. دم نوش آن برای هضم غذا و برطرفکننده قولنج مفید است. چنانچه پوست نارنج را قبل از غذا دم کنید و به عنوان دم نوش میل کنید برای معده درد میتواند تسکین خوبی باشد و مصرف مداوم آن انگل روده را به راحتی دفع و اندکی صفرا بر است.
میتوانید این دم نوش را صبح قبل از صبحانه میل کنید تا اگر چنانچه دچار یبوست هستید کمککننده خوبی است. دم کرده گل بهار نارنج برای رفع سیستم عصبی بسیار زبانزد است و آرامش خاصی را به افراد خواهد داد.
چنانچه دچار غلظت خون هستید از شربت بهار نارنج استفاده کنید و معجزه آن را با چشم خود مشاهده کنید. در صورت گرفتگی بینی، میتوانید از گل و برگ آن استشمام کنید و احساس راحتی و تنفس بهتری را بدست آورید.
دمنوش شکوفه بهار نارنج
ابتدا شکوفههای تازه بهار نارنج را از باغ تهیه کنید و در صورت نبود آن میتوانید شکوفههای خشک شده آن را از فروشگاههای معتبر و عطاریها پیدا کنید و این را بدانید به طور حتم جهت نگهداری این شکوفهها در یخچال است. و در جای خنک و خشک مطمئنتر خواهد بود.
بهار نارنج و دمنوش آن
برای استفاده این نوع دمنوش کمی از گلبرگهای خشک شده را مانند چایی با آب جوش دم کنید و میتوانید برای هر استکان یک قاشق مربا خوری بریزید و بعد از یک ربع دم کشیدن آن را همراه با عسل میل کنید و لذت کافی را ببرید.
نوع دیگر دمنوش بهار نارنج
مواد مورد نیاز برای این دمنوش به شرح زیر است.
شکوفه بهار نارنج: ۴ قاشق مربا خوری
چوب دارچین: ۲ عدد
نبات یا عسل: به اندازه لازم
آب جوش: ۴ فنجان
طرز تهیه دمنوش بهار نارنج
ابتدا گلهای خشک همیشه بهار را داخل قوری چینی بریزید و چوب دارچین را به تکههای کوچکتر خرد کنید و درون قوری ریخته و روی آن را آب جوش بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید دم بکشد. بهتر است با یک پارچه در قوری را بپوشانید تا دم نوش بهتر عرق کند و دم بکشد و در صورت لازم با عسل میل کنید و چنانچه میل داشته باشید عسل را درون دمنوش بریزید اما بهتر است عسل درون فنجان قرار بگیرد و طعم لذتبخش آن را بخوبی حس کنید.
شما میتوانید این نوع دم نوش را با به لیمو و بهار نارنج مخلوط کنید این نوع دم نوش آرام بخش بسیار قوی و رایحه خوبی را دارا است و استرس و دلشوره را براحتی برطرف میکند. کمککننده خواب خوب شما عزیزان خواهد بود.
برای این نوع دمنوش شما میتوانید برگهای به لیمو را از عطاری یا فروشگاهها تهیه و به نسبت مساوی از برگ و بهار نارنج در قوری بریزید و دم کنید و مدت دم کشیدن آن ده دقیقه کفایت میکند و همراه عسل بینظیر است.
در این نوع دم نوشها میتوان دمنوش چای سبز همراه با بهار نارنج و دمنوش چای سیاه با بهار نارنج، دمنوش بهار نارنج با زنجبیل خشک یا تازه با چهار استکان آب به مدت ۲۰ دقیقه دم کشیدن مورد مصرف قرار دهید.
شما میتوانید بهار نارنج را با بسیاری از گیاهان اضافه و از خاصیت بینظیر آن بهره ببرید و خواص آن را چند برابر کنید و این نوع دمنوشها میتوانند به جای بسیاری از نوشیدنیهای بیخاصیت به کار رود و خاصیت آن بهتر از نوشیدنیهای گازدار و اسانس مصنوعی است.