همشهری آنلاین _ بهاره خسروی : ساختمانی که قدمت آن به دوره پهلوی اول میرسد. بر اساس روایتهای تاریخی موجود و در مسیر مدرن شدن پایتخت و خیابانکشی و جدولکشیها، سال ۱۳۰۴، کریمآقا بوذرجمهری، رئیس بلدیه تهران، محله سنگلج را تخریب کرد و احتمالاً در میان نوسازیهای همان سالها بنای ساختمان روغن نباتی جهان در محله سنگلج احداث شد.
بنایی که ابتدای امر برای کاربری مسکونی ساخته شد و بعدها در سال ۱۳۴۵ بخشهای دیگری به آن اضافه شد و رئیس کارخانه روغن نباتی جهان برای مهیا کردن دفتر کارخانه، این بنا را خریداری کرد. کارخانه روغننباتی جهان توسط «احمد غضنفر» و «محمدعلی غضنفر» تأسیس شد و سال ۱۳۳۴ در تهران به ثبت رسید و ۲ سال بعد، ۱۳۳۶، شروع به تولید محصول کرد. کارخانه در سالهای اول فعالیتش روزانه ۵ تن روغن نباتی تولید میکرد و به مرور بعد از ۲۰ سال، در سال ۱۳۵۶، تولیدات این کارخانه به روزی ۲۰۰ تن روغن افزایش پیدا کرد.
بعد از انقلاب، این کارخانه از سوی بنیاد مستضعفان تملک شد و سال ۱۳۹۳ به ثبت ملی رسید. بنایی که تا سال ۱۳۸۱ بدون هیچ کاربری و استفادهای رها شده بود، از سوی شهرداری منطقه ۱۲ خریداری شد و عملیات مرمت و پاکسازی آن انجام شد. این بنا در خیابان وحدت اسلامی، تقاطع خیابان پانزده خرداد، واقع است.