به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره مضرات بیرویه مصرف فستفودها گفت: مصرف فستفودها محتوای چربی اشباع رژیم غذایی افراد را افزایش میدهد و باعث چاقی و افزایش وزن خواهد شد.
او افزود: احتمال دارد که فستفودها باعث چاقی در فردی هم نشوند، چرا که شاید میزان خوردن آن کم باشد، اما به علت اینکه محتوای اسید چرب اشباع را بالا میبرد فرد را به سمت و سوی ابتلا به کبد چرب، بیماریهای قلبی و عروقی و... سوق دهد.
جوزدانی تصریح کرد: گاهی اوقات برخی افراد لاغر دچار بیماریهای قلبی و عروقی میشوند که علت آن مصرف غذاهای پر چرب و فستفودهاست.
او با بیان اینکه غذاهای فستفودی تنها آن چیزی نیست که از رستوران سفارش میدهیم یا اینکه در رستوران مصرف میکنیم، تاکید کرد: خیلی از غذاهای آماده مصرف مانند انواع ناگت، شنیسل مرغ، کوکو سبزی، کتلت و ... که تهیه میکنیم و به سرخ کردن آنها میپردازیم هم جزو فستفودها به شمار میآیند.
گوشت چرخ شده هم در رده فستفودها قرار میگیرد
جوزدانی گفت: زیاده روی در مصرف غذاهایی که سریع آماده میشوند حتی آنهایی در داخل خانه سرخ میشوند جزو رده فستفودها قرار میگیرند، یعنی احتمال دارد که فرد در طول هفته به صورت مرتب گوشت چرخ کرده مصرف کند که در این صورت محتوای چربی آن زیاد است و به علت سرخ شدن در رده فستفودها قرار خواهد گرفت.
او ادامه داد: غذاهای سرخ شده محتوای چربی و اسید اشباع رژیم را بالا میبرند. اگر فردی دارای رژیم غذای متعادل و مناسبی است، میتواند هفتهای یک بار به رستوران برود و غذاهای استاندارد مصرف کند؛ چراکه آنها چربی بالایی ندارند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: با توجه به کمتحرکی بهتر است که افراد هر دو هفته یک بار از غذاهای بیرون استفاده کنند تا دچار اضافه وزن نشوند و به این صورت اندام ایده آل خود را همواره حفظ کنند.
جوزدانی بیان کرد: برخیها غذاهایی مانند شنیسل، همبرگر، مرغ سوخاری و... را در داخل خانه درست میکنند که در این صورت باید هفتهای یک بار یا دو هفته یک بار آن را مصرف کنند، البته این قانون باید برای کسانی اجرایی شود که وزن ایده آلی دارند و دچار مشکلات خاص یا بیماریهای زمینهای نیستند وگرنه در این صورت حداقل میزان چربی و سرخ کردنی باید برای افراد در نظر گرفته شود.
او گفت: چاقی مادر همه بیماریهاست، وقتی که فردی چاق میشود دچار بیماریهای متابولیک، گرفتگی عروق، بیماریهای قلبی، دیابت، کبد چرب، ایجاد کندی هضم و جذب، فشار روی پاها به علت افزایش وزن و... میشود، بنابراین باید در این زمینه توجه ویژهای صورت بگیرد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: همه افراد باید در مصرف فستفودها حد تناسب را رعایت کنند تا بتوانند بدنی سالم داشته باشند.