به گزارش همشهری آنلاین، مربای کدو حلوایی هم خوشطعم و خوشعطر است و هم خوش قیافه. این مربا از آن مرباهایی است که نه تنها سر میز صبحانه مصرف میشود بلکه میتوانید یک ظرف از آن را در پذیرایی شام از مهمانانتان سرو کنید تا همه مسحور سلیقه و دستپخت شما شوند.
مواد لازم
یک عدد کدو حلوایی (حدود دو کیلوگرم)
۲/۵ کیلوگرم شکر
حدو ۱۰ عدد دانه هل سبز
یک قاشق مرباخوری پودر زعفران
نصف استکان گلاب
یک لیوان پودر آهک
نکته: تعجب نکنید! پودر آهک برای ترد کردن بعضی از سبزیجات مثل کدو حلوایی یا خیار چمبر و همینطور پوست هندوانه برای پخت مربا استفاده میشود. پودر آهک را در حدود چهار تا پنج لیوان آب سرد حل کنید و آن را کنار بگذارید تا آهک کاملا تهنشین شود.
طرز تهیه مربای کدوحلوایی
کدوحلوایی را پوست بگیرید و قطعهقطعه کنید. سپس این قطعات را به اشکال گوناگون مثل گل، ستاره و یا فرمهای دیگر قالب بزنید. قالب زدن کدو حلوایی به علت سفت بودن بافت آن، کار سختی است. اگر از قالبهای فلزی که دسته ندارند استفاده میکنید، برای جلوگیری از بریدن دستتان یک قطعه پارچه تمیز را چند بار تا کنید و هنگام فشار دادن قالب، پارچه را روی آن بگذارید. اگر نمیخواهید از قالب استفاده کنید، کدو را به صورت اشکال هندسی مثل لوزی خرد کنید.
وقتی کار قالب زدن کدو تمام شد، آن را در ظرف گودی بریزید و آب زلال روی آب آهک را روی آن بریزید. بگذارید کدو یک شب در آب آهک بماند. صبح روز بعد، قطعات کدو را از آب آهک خارج کنید و با آب سرد، خوب آبکشی کنید.
سپس آنها را در ظرفی بریزید و آنقدر آب سرد بریزید تا روی کدوها را بگیرد. بگذارید قطعات کدو دو تا سه ساعت در آب سرد بمانند. سپس آب را عوض کنید و بگذارید دو تا سه ساعت دیگر بماند. این کار را دست کم سه بار تکرار کنید. کدوها را در یک قابلمه لعابی بریزید. شکر را اضافه کنید و به اندازهای آب روی آن بریزید که روی کدوها را بگیرد. ظرف را روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید و بگذارید کمکم جوش بیاید و آهسته بجوشد.
پس از هفت الی هشت ساعت که کدو پخته و شربت مربا قوام آمده و برق افتاد، دانههای هل که بهتر است با یک سوزن سوراخ شده باشند، زعفران و گلاب را اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه دیگر بجوشد. سپس از روی شعله بردارید، بگذارید کمی سرد شود و آن را در ظروف دردار بریزید. اگر شربت مربا کم باشد، میتوانید مقداری شربت را جداگانه درست کنید و پس از قوام آمدن به مربا اضافه کنید.
منبع: آشپزی مثبت