ماده فعال موجود در اغلب مواد و اسپریهای دافع حشرات «دیت» (DEET) یا «ان،ان- دیاتیل- ام- تولوماید» است که اگر به درستی به کار رود، کاملا بیخطر است.
مواد دیگری هم در اسپریها و لوسیونهای دافع حشرات به کار میروند، از جمله پیکاریدین یا KBR 2023 و روغن اوکالیپتوس لیمویی یا «پی- متان ۳،۸- دیول».
برای استفاده از ایمن از مواد دافع حشرات و جلوگیری از تحریک شدن پوست این نکات را رعایت کنید:
- این موادر روی لباستان بپاشید و مقدار کمی از آن روی پوست باز به کار ببرید. پس از دور شدن از محیط دارای حشره این مواد را از روی پوستتان را با آب و صابون بشویید. لباسی که هم این موارد را روی آن پاشیدهاید، پیش از پوشیدن دوباره بشویید.
- این مواد را زیر لباس به کار نبرید.
- این مواد را روی پوست دارای بریدگی، زخم یا تحریکشدگی به کار نبرید و مراقب باشید وارد چشمهایتان هم نشوند.
- برای استفاده از این مواد ابتدا آنها روی دستهایتان بپاشید و بعد دستهایتان را به صورتتان بمالید. هیچوقت این موارد را مستقیم به صورتتان اسپری نکنید.
- برای استفاده این مواد در کودکان هم ابتدا آنها را روی دستهای خودتان بپاشید و بعد دستهایتان را روی بدن کودک بمالید. در حین انجام این کارمراقب باشید مواد وارد چشم و دهان کودک نشوند و از ناحیه اطراف گوشها هم دوری کنید.
- از استفاده از غلظت بالای مواد دافع حشرات مانند DEET به خصوص در کودکان و زنان باردار پرهیز کنید.
- مواد دافع حشرات را روی دستهای کودکان کمسن به کار نبرید، چرا که ممکن است دستهایشان را به دهان ببرند یا به چشمهایشان بمالند.
- این مواد را در محیطها دربسته اسپری نکنید.
- دافعهای حشرات حاوی روغن اکالیپتوس لیمویی را نباید در کودکان زیر ۳ سال و دافعهای حشرات حاوی DEET را در کودکان زیر ۲ سال نباید به کار برد.
برای جلوگیری از نیش حشرات همچنین پیراهن آستین بلند و شلوار پاچه بلند بپوشید، اقلامی در خارج خانه که حاوی آب راکد هستند را دور بیندازید، از پشهبند روی کالسکه بچه استفاده کنید.