همشهری آنلاین – سمیرا باباجانپور: در چند سال گذشته با همت مدیریت شهری و البته همراهی اهالی قدیمی منطقه ۵، بسیاری از آثار ناملموس و فرهنگی منطقه به ثبت ملی رسیدهاند. بر این اساس، شهردار منطقه ۵ با اعلام خبر ثبت ۳ اثر طبیعی و ناملموس در محله کن گفت: «منطقه ما دارای آثار متعدد تاریخی و طبیعی بهخصوص در بخش کن است و همین عامل باعث شد تا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای ثبت برخی آثار این محله اقدام کند.»
احسان شریفی افزود: «در اجرای تبصره ماده ۲ قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، مصوب ۲۳ دی ۱۳۸۲، و آییننامه اجرایی قانون مذکور، مصوب هیئت وزیران در مرداد ۱۳۸۴، ۳ اثر طبیعی و ناملموس منطقه ۵ در سال ۱۴۰۰ در فهرست ملی به ثبت رسید.»
شهردار منطقه ۵ ادامه داد: «درخت چنار کهنسال تکیه سرآسیاب کن، درخت چنار کهنسال کنار امامزاده شعیب کن و مهارت پخت والکپلو در فهرست ملی به ثبت رسید.»
شریفی در توضیح این ۳ اثر گفت: «درخت تکیه سرآسیاب کن با شماره ثبت ۹۵۰، ششم دیماه ۱۴۰۰ به عنوان میراث طبیعی به ثبت رسید. با توجه به جدول رشد قطری سالانه درختان، پس از کسر مقدار پوست و با در نظر گرفتن رشد قطری درختان چنار این منطقه در سالهای جوانی، میانسالی و کهنسالی، سن این درخت بین ۲۷۰ تا ۳۱۰ سال برآورد شد. این درخت در محله سرآسیاب، مقابل بانک صادرات، واقع شده است.»
او ادامه داد: «درخت امامزاده شعیب (ع) با شماره ثبت ۹۶۴ نیز چهارم بهمن ۱۴۰۰ به عنوان میراث طبیعی به ثبت رسید. با توجه به جدول رشد قطری درختان پس از کسر مقدار پوست و با در نظر گرفتن رشد قطری درختان چنار این منطقه در سالهای جوانی، میانسالی و کهنسالی سن این درخت بین ۳۲۰ تا ۳۷۰ سال برآورد شد. این درخت در کنار امامزاده شعیب(ع) ایستاده و به پاس کهنسالی و عظمتی که دارد و واقع شدن در کنار این امامزاده مورد احترام اهالی محل است.»
شهردار منطقه ۵ با اشاره به اینکه مهارت پخت والکپلو به عنوان میراث طبیعی ناملموس به ثبت رسیده است، تاکید کرد: «این میراث طبیعی ناملموس با شماره ثبت ۲۶۶۰، هفدهم اسفند ۱۴۰۰ به ثبت رسید. والک یک گیاه کوهی است ومعروفترین غذایی که با آن درست می کنند «والکپلو» است. والک در هفتههای آغازین فصل بهار در مناطق کوهستانی رشد میکند و یافتن و چیدن آن تا حدودی دشوار است.»