میراث فرهنگی ناملموس تهران از نسل‌های پیشین به ارث رسیده و بخشی از دارایی‌های فرهنگی نسل ما محسوب می‌شود. میراثی که شامل گستره وسیعی از سنت‌های شفاهی، هنرهای اجرایی، آیین‌ها و آداب و رسوم، جشن‌ها، لهجه و آواها و حتی غذاهایی است که همگی بخشی از ذخایر فرهنگی تهران به شمار می‌روند.

غذاها

همشهری آنلاین حسن حسن‌زاده: میراث ناملموس تهران، نسل به نسل و سینه به سینه به اهالی امروز پایتخت رسیده و باید برای حفظ هویت این شهر به نسل‌های بعد منتقل شود.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا ببینید  

 میراث‌هایی ارزشمند از مهارت خرمالو چینی روستای کن که طعم و مزه خاص آن شهره است، تا آیین‌هایی چون نخل‌گردانی در تکیه حصاربوعلی که محرم هر سال پیر و جوان را در این تکیه تاریخی گرد هم می‌آورد و نیز هنرهایی چون هنر کهن شیشه‌گری که در تهران قدمتی چند هزار ساله دارد و ده‌ها میراث ناملموس دیگر که همگی چون گنجینه‌ای ارزشمند برای حفظ هویت این شهر به شمار می‌روند. در ادامه به مهارت‌ طبخ برخی غذاهای مختص تهرانی‌ها که در فهرست میراث ناملموس تهران ثبت ملی شده پرداختیم.

والک پلو

والک پلو نخستین غذای ملی شمیران است که به ثبت ملی میراث فرهنگی ناملموس رسی. این غذاهای محلی و خاص شمیران با «والک» سبزی کوهی که مختص کوه‌های البرز مرکزی است طبخ می‌شود.

مهارت طبخ این غذاها میراث ناملموس تهرانی‌ها است | والک پلو ، کوفته دست به گردن تا شش‌انداز آلوی کن

خرمالو چینی کن

شرح: خرمالوی کن که طعم و مزه خاص و شیرینش شهره است. مهارت برداشت خرمالوی محله کن در ۲۹ بهمن سال ۹۸ به شماره ۲۰۹۹ به ثبت ملی رسیده است و خرمالوی کن یکی از مهم‌ترین محصولات این محدوده از پایتخت است که به خارج از کشور صادر می‌شود.

مهارت طبخ این غذاها میراث ناملموس تهرانی‌ها است | والک پلو ، کوفته دست به گردن تا شش‌انداز آلوی کن

آبگوشت باغی کن

شرح: پخت آبگوشت باغی بیشتر در روستاهای غرب تهران توسط باغداران و کشاورزان به ویژه در روستای کن متداول بود. آنها به فراخور محصولات فصل آبگوشت را می‌پختند. سیب، به انار، گردو، شاه‌توت، زردآلو، هلو، گیلاس و... در فصل‌های مختلف به آبگوشت‌ها افزوده می‌شد.

مهارت طبخ این غذاها میراث ناملموس تهرانی‌ها است | والک پلو ، کوفته دست به گردن تا شش‌انداز آلوی کن

کوفته دست به گردن کن

شرح: غذای کوفته دست به گردن یک غذای اصیل از شهر تهران است که هنوز هم در خانه‌ها و رستوران‌های پایتخت طبخ و تهیه می‌شود و یکی از غذاهای اصیل روستاهای غرب تهران به ویژه روستای کن است که در فهرست میراث ملی ثبت شده است.

دیگر غذاهای ثبت شده در فهرست میراث ناملموس تهران

مهارت طبخ غذاهای دیگری نیز در فهرست میراث ناملموس تهران به ثبت ملی رسیده است. مهارت طبخ غذاهایی چون مهارت پخت نان جوز محله حصارک، مهارت پخت آش‌انار کن، مهارت تهیه شیره توت کن، مهارت پخت شش‌انداز آلوی کن، مهارت تهیه مغر کوفک محله کن، مهارت پخت کوکوی گردو کن و مهارت پخت نان در تهران.

کد خبر 769407

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دروازه طهرون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha