همشهری آنلاین - نصیبه سجادی: سال ۱۳۹۴ درست در چنین روزهایی بود که مجموعه «شهردخت» به عنوان پاتوقی برای دختران پایتخت ساخته شد آن هم در منطقه ۶ به دلیل وجود دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی بسیار که دانشجویان بسیاری از همه جای ایران به آن رفتوآمد دارند. شهردخت ساخته شد برای اینکه دختران جایی داشته باشند تا بتوانند در امنیت و به راحتی در آن فیلم ببینند، کافه بروند، دورهمیهایشان را برگزار کنند و اوقات فراغت متفاوتی را برای خود رقم بزنند.
همه امکانات شهر دختران
شهردخت ۵ طبقه دارد و در هر طبقه هم امکانات متفاوت تدارک دیده شده است. هنرکده، مزون لباس، سالنهای ورزش و همایش، کافیشاپ، استراحتگاه و پاتوق دخترانه بخشهای مهم این مجموعه هستند؛ برای اینکه وقتی این گروه پا به اینجا میگذارند بتوانند نیازهایشان را یکجا برطرف کنند. جشن تولدهایشان را برگزار کنند، باشگاه بروند، اگر دانشجو هستند در سالن اجتماعات آن جلساتشان را برگزار کرده و در کافهکتاب و استراحتگاههای طبقه پایین شهردخت درس بخوانند. دوستانشان را دعوت کنند و در فضای صمیمی کافه آن که مدیریت همه آنها بر عهده بانوان است، بگویند، بخندند و خستگی یک روز کاری را رفع کنند و پرانرژی آماده برای شروع یک روز دیگر شوند.
ابتدا قرار بود فقط دختران ۱۵ تا ۳۵ ساله از امکانات شهردخت استفاده کنند، اما استقبال خوب بانوان از همه جای تهران، باعث شده الان دختران با مادرانشان هم به اینجا بیایند، بانوان کارمندی که صبحها سرکارند هم به شهردخت میآیند و از امکانات اینجا که با قیمت مناسبتر از مراکز دیگر عرضه میشود استفاده کنند.
روزهای پر از جشن در شهردخت
کرونا که آمد دانشگاهها، مراکز و ادارهها بسته و برنامهها تعطیل شد. شهردخت نیز از این قاعده مستثنی نبود. اکنون با کمرنگشدن سایه ویروس کرونا مدیران فرهنگی منطقه۶ در تدارک برنامههایی برای بازگشت رونق به این مجموعه دخترانه هستند.
در اولین قدم هم به پیشواز میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر رفته و امروز سهشنبه بازارچهای از تولیدات بانوان توانمند در مجموعه شهردخت برگزار شده است. در این بازارچه محصولات تولید شده توسط دختران و بانوان شامل زیورآلات، محصولات رزینی، جعبههای فانتزی و... با قیمت مناسب عرضه و به معرض فروش گذاشته شده و بخشی از درآمد حاصل از فروش این محصولات صرف راهاندازی کارگاه کارآفرینی پوشاک در منطقه ۱۲ میشود تا جوانان جویای کار محلههای محروم در آن مشغول شوند.
بانوان سرپرست خانوار هم در این بازارچه غرفه دارند. کارگاههای رایگان آموزش سفال، طراحی و نقاشی روی شیشه، مشاوره راهاندازی کسب و کار پوشاک، یوگا، آموزش رایگان نقاشی به کودکان، برگزاری مسابقه و اهدای جوایز و برنامههای شاد از دیگر بخشهای این برنامه است که از ساعت ۸ صبح شروع شده و تا شب ادامه دارد.
«محبوبه میرباقری» مدیر امور بانوان شهرداری منطقه ۶، قدم بعدی برای رونقبخشی مجموعه شهردخت را راهاندازی کافهبانو (اولین کافه خلاقیت هنری دختران) در این مجموعه میداند و میگوید: «کافه بانو هفته کرامت در حوزه خلاقیت و استارتاپ فعالیتش را شروع میکند تا به دختران کمک کند علائقشان را بشناسند و براساس آن رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند. همه اینها با هدف همگامسازی علاقه و تحصیل دختران انجام میشود که نتیجه آن نوآوری و شکوفایی خلاقیتهای دختران است.»
او درباره برگزاری جشن روز دختر در مجموعه شهردخت نیز میگوید: «روز چهارشنبه۱۱ خردادماه، همزمان با میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر، از دختران «پویش ماه مهربانی» که ۳۰ روز روزهداری و کار خوب انجام دادهاند تجلیل میشود.»