همشهریآنلاین - نصیبه سجادی: سابقه فعالیت این پیرغلام ۷۷ساله باعث شده تا پیش مردم احترام ویژه و اهالی از او حرفشنوی داشته باشند. او بارها تلاش کرده در بزنگاهها گره مشکلات محله را باز کند، ضمن اینکه اگر میان شهروندان کدورتی پیش بیاید با ریشسفیدی باعث حل اختلاف و آشتی میان مردم شود. حاج قاسم حصاریمنش از مدیر هیئت قمربنیهاشم(ع) خواسته تا میدان را برای حضور مداحان جوان باز بگذارند تا نوجوانان و جوانان بیشتری جذب فعالیتهای هیئتی شوند و اکنون این کار عملی شده است.
خواندنیها بیشتر را اینجا دنبال کنید
قدر محرم را بدانیم
در ایام محرم شاهد صحنههای جذاب و تماشایی در گوشه و کنار شهر هستیم. اهالی ایستگاههای صلواتی راهاندازی میکنند، غذای نذری میپزند و میان همسایهها و ساکنان محله پخش میکنند. پارکینگ واحدهای مسکونی را به نوجوانان و جوانان محله میسپارند تا تکیه عزاداری برپا کنند و...
حصاریمنش، پیرغلام هیئت قمربنیهاشم(ع) عقیده دارد باید قدر لحظه لحظههای محرم را دانست. در این ایام که دلها به هم نزدیکتر میشود، مردم غرق بخشش الهی هستند. اما نکته قابل تأمل این است که این اخلاق و روحیه را در سایر اوقات نیز همراه خود داشته باشیم. وقتی از او میپرسیم چرا مردم حرف و کلام شما را قبول دارند، لبخند میزند و میگوید: «اهالی بسیار خونگرم و بامحبت هستند که حرف مرا زمین نمیگذارند وگرنه من خودم را لایق این همه محبت نمیدانم. امیدوارم که خدمتگزار خوبی برای آنها باشم.»
راه را برای ورود جوانان باز کنیم
وقتی به نوجوانان و جوانان محله میرسد، تلاش میکند با کلام محبتآمیز آنها را به سمت خود جلب کند. او که سالها مداح هیئت قمربنیهاشم(ع) در محله یوسفآباد است، میگوید: «بچههای امروزی بیش از هر زمان دیگری به هیئت و برنامههای هیئتی نیاز دارند. باید آنها را با مهربانی، صبوری، صداقت و شنیدن حرفها و بها دادن به نظراتشان جذب این برنامهها کرد. آنها از سرزنش و تذکر بیزارند. نباید با توجه به ظاهر آدمها در باره آنها قضاوت کرد. مثلاً باید نوجوانان و جوانها را با هر تیپ و لباسی در این مجالس پذیرفت. این حضور مانند قطرههایی که بر سنگ فرود میآید، در آینده تأثیرات مثبتی در روح و روان فرد میگذارد و این یعنی ما در تبلیغ فرهنگ عاشورا موفق عمل کردهایم. به تعبیر دیگر این روش نیز مشابه امر به معروف و نهی از منکر است، اما به زبانی دیگر.»
از چادر برزنتی تا حسینیه قمربنیهاشم(ع)
هیئت قمربنیهاشم(ع) را سال ۱۳۶۲ اهالی محله یوسفآباد، پایهگذاری کردهاند و حصاریمنش میگوید: «در گذشته امکانات ناچیزی برای برپایی هیئت عزاداری در اختیار داشتیم. مثلاً در زمین خالی یوسفآباد با چادر برزنتی تکیه عزا برپا میکردیم و اهالی ایام محرم آنجا عزاداری میکردند. به مرور زمان با پیگیری افراد خیر اهالی صاحب حسینیه و مکانی ثابت برای عزاداری شدند.»
او میافزاید: «قبلا تکیه عزاداری تنها در ایام محرم برپا بود، اما اکنون حسینیه قمربنیهاشم(ع) با کمک خیران و شهروندان نیکاندیش در سال به نیازمندان خدمات متنوعی مثلاً حمایت از کودکان یتیم و بیسرپرست، ایجاد کارگاههای اشتغالزایی برای بانوان بیسرپرست و بدسرپرست، خرید ویلچر برای سالمندان بهزیستی و... ارائه میکند.»