تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۸۷ - ۱۵:۱۸

حمید ضیایی پرور: نخستین مرحله از طرح حضور فراگیر بسیجیان در عرصه فضای مجازی با ایجاد 10 هزار وبلاگ فرهنگی پایگاه‌های مقاومت بسیج از چهارشنبه 6 آذرماه در سراسر کشور آغاز شده است.

علاقه‌مندان بسیجی می‌توانند جهت ثبت نام به کانون‌ها، حوزه‌ها، پایگاه‌های مقاومت و واحدهای فرهنگی اجتماعی نواحی مقاومت در سراسر کشور مراجعه کنند.

هدف این طرح تولید «محتواهای ارزشی» در ‏فضای اینترنت است. از محورها و موضوعات عمومی این وبلاگ‌ها می‌توان به «بسیج، معنویت، قرآن، دعا و نماز»، «بسیج و دفاع از ارزش‌های دینی، انقلابی و ملی»، «بسیج و فلسفه انتظار»، «بسیج در نگاه ولایت»، «بسیج و دفاع مقدس»، «بسیج و سازندگی»، «نقش بسیج در دانشگاه و حوزه‌های علمیه» و «نقش بسیج در تشکیل بسیج جهانی اسلام» اشاره کرد.

«بسیج و نهضت نرم‌افزاری و تولید علم»، «بسیج و نوآوری و شکوفایی در صنعت»، «بسیج و امر به معروف و نهی از منکر »، «نقش بسیج در اقتدار و امنیت کشور»، «نقش بسیج در امداد و حوادث غیرمترقبه»، «نقش بسیج در بهداشت و آموزش و تربیت خانواده و مشاوره»، «بسیج، آموزش و ایجاد روحیه آمادگی در آحاد جامعه برای دفاع از کشور»، «نقش خواهران بسیج در جامعه و ایجاد فرهنگ و روحیه جهاد و ایثار»، «نقش روحیه، تفکر و فرهنگ بسیجی در اداره و مدیریت کشور»، «بسیج و روحیه ساده‌زیستی»، «نقش بسیج در الگو‌سازی در ورزش کشور» و «نقش بسیج در تعالی فرهنگ و هنر کشور و تولیدات فاخر» از دیگر عناوین موضوعات وبلاگ‌هاست.

طرح مذکور به این صورت است که اعضای بسیج با مراجعه به پایگاه‌های مقاومت اقدام به پر کردن یک فرم کرده و آدرس وبلاگ خود را که در یکی از سرویس دهندگان پارسی بلاگ، پرشین بلاگ یا بلاگفا راه‌اندازی کرده‌اند به‌عنوان وبلاگ مورد نظر ثبت می‌کنند.

سپس با انتشار محتوا در دوره زمانی مشخص شده درباره بسیج در این طرح مشارکت می‌نمایند.

در این برنامه هر قشر و استان با توجه به معیارها و ملاک‌های مشخص شده در پایان آذر ماه، 15 وبلاگ برتر را انتخاب و طی مراسمی در دهه فجر انقلاب اسلامی هدایایی به آنها اعطا خواهد شد. البته این وبلاگ‌ها در طول سال فعال بوده و به تولید و انتشار مطلب ادامه خواهند داد.

طی یادداشت‌های متعدد، یادآوری شده که وبلاگ به‌طور بالقوه این ظرفیت را دارد که حامل اندیشه‌ها، تخصص‌ها، مهارت‌ها و آموزه‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی و حتی تخصصی باشد.

امروز وبلاگ‌های فارسی بیشترین بار تولید محتوای فارسی را در فضای سایبر بر عهده گرفته‌اند. وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مختلف نیز می‌توانند از این ظرفیت برای کسب دیدگاه‌های عمومی، سنجش افکار، ارتباط با مردم و انعکاس اخبار و اطلاعات خود استفاده کنند.

از میان 23 میلیون کاربر اینترنت در ایران بخش عمده‌ای یا وبلاگ خوان هستند یا وبلاگ نویس. در وب فارسی از هر 10 نتیجه اعلام شده در موتورهای جست‌وجو، حداقل 5 مورد مربوط به محتویاتی است که وبلاگ‌های فارسی تولید و منتشر کرده‌اند.

بنابر این در چنین فضایی جنبش وبلاگ نویسان ارزشی و بسیجی کشور می‌تواند حامل دستاوردی مثبت در عرصه مجازی ایران باشد.

در واقع همین ویژگی کندویی و جنبشی وبلاگستان فارسی بوده که باعث شده در رخدادهایی مانند ماجرای کمپین ایرانیان علیه تحریف نام خلیج فارس، قدرت نرم افزاری ایرانیان به رخ جهان کشیده شود.

راه‌اندازی گسترده وبلاگ توسط هر گروه یا قشری از جامعه در واقع حاوی این پیام است که عرصه تفکر، تضارب اندیشه‌ها و آرا در حال گسترده‌تر شدن است.

واکنش‌هایی که در روزهای گذشته علیه جنبش وبلاگ های بسیجی از سوی بیگانگان نشان داده شد، حاکی از این است که این جنبش نقطه درستی را در فضای مجازی شناسایی کرده و جبهه‌های جدید در این عرصه در برابر بدخواهان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گشوده است.