به گزارش همشهری آنلاین، همزمان با فرا رسیدن فصل پاییز و دسترسی به گل کلم بسیاری از کدبانوهای ایرانی به فکر تهیه ترشی و یا شور گل کلم میافتند چراکه شور خانگی ماندگاری بالایی دارد و به راحتی میتوان آن را تا زمستان نگهداری کرد.
اگر شما از علاقهمندان به گل کلم شور هستید و دوست دارید در فصل سرد سال در کنار غذایتان این چاشنی محبوب را میل کنید، دست به کار شوید و با خواندن این بخش آسانترین طریقه تهیه گل کلم شور را بیاموزید.
مواد لازم گل کلم شور
گل کلم ۱ عدد بزرگ
کلم برگ بنفش ۱ عدد
هویج ۶۰۰ گرم
سیر ۱ بوته
سرکه ۱ پیمانه
نسبت نمک به آب ۱به ۱۸ ( به ازای هر پیمانه نمک ۱۸ پیمانه آب و یک پیمانه سرکه بریزید.)
طرز تهیه شور گل کلم فوری
گل کلم را به اندازه دلخواه خرد کرده و بشویید.
گل کلم بنفش را خرد کنید و بشویید.
هویج را به صورت گرد خرد کرده و بشویید.
گل کلم، گل کلم بنفش و هویج را مخلوط نمایید و روی پارچهای تمیز بریزید تا خشک شود.
به ازای هر پیمانه نمک ۱۸ پیمانه آب و یک پیمانه سرکه بریزید.
بگذارید مخلوط آب و نمک و سرکه بجوشد.
مخلوط گل کلم را در ظرفی بریزید و بر روی آن مخلوط آب و نمک و سرکه را بریزید.
بعد از خنک شدن مواد سیر خرد شده را اضافه کنید.
شیشههای تمیز و خشک را پر از مواد سالاد کنید و یک فلفل درون هر شیشه بریزید.
در شیشه را ببندید طوری که هوا به داخل آن نفوذ نکند.
دو هفته بعد گل کلم شور خوشمزه شما آماده است.
فوت و فن درست کردن شور گل کلم فوری
۱- با این دستور تهیه رنگ گل کلم صورتی خواهد شد، اگر میخواهید گل کلم سفید بماند میتوانید گل کلم قرمز را حذف کنید.
۲- مواد شور را باید به صورت درشت خرد کرد.
۳- بعضیها در شور مقداری زردچوبه میریزند تا رنگ شور به زردی بزند.
۴- میتوانید از سبزیجاتی چون خیار قلمی ریز، کرفس، پیاز نقلی بنفش در تهیه شور استفاده کنید.
۵- استفاده از سبزی معطر نیز طعم خوبی به شور شما میبخشد، در صورت استفاده از سبزی، مقداری از سبزی معطر را در کف ظرفهای شیشهای قرار دهید و گل کلمها را به همراه دیگر داخل شیشهها ریخته و روی مواد را با مخلوط آب نمک و سرکه که کاملا سرد شده است پر میکنید.
۶- شیشهها باید خشک و تمیز بوده و آنها را به مدت ۲ هفته در جای خشک و خنک قرار دهید تا گل کلم شور آماده مصرف شود.
۷- برای تندتر شدن گل کلم شورتعداد فلفل بیشتری در شیشه بریزید و یا روی فلفلها با یک کارد چند شیار ایجاد کنید.
منبع: ایسکانیوز