به گزارش همشهری آنلاین، گوشت ماهی مانند گوشت مرغ یک منبع کم کالری و سرشار از پروتئین است و رژیم غذایی سالمی محسوب میشود اما فواید ماهی از دیگر انواع گوشت بیشتر است. ممکن است بعضی از ماهیها به دلیل شرایطی که وجود داشته است؛ خاصیت نداشته باشند و حتی برای بدن مضر هم باشند، بنابراین بسیار مهم است که علائم را بشناسید که به شما کمک میکند تا بفهمید کدام ماهی تازه نیست.
حتی ممکن است بعضی از این ماهیها علاوه بر اینکه کهنه هستند، یک باکتری مضر یا انگل هم داخلشان وجود داشته باشد. اما چگونه باید متوجه آن شد تا از بیماریها جلوگیری کرد؟
اگر ماهی چشمان ابری مانند داشت، هرگز آن را نخورید
به چشمان ماهی نگاه کنید، اگر متوجه شدید که چشمان ماهی کاملاً سفید و ابر مانند است و شفاف نیست، بهتر است که سریعا آن را دور بیندازید. همیشه ماهی را همراه با سر خریداری کنید تا بتوانید چشمانش را ببینید.
چشمان ماهی باید کاملاً تمیز و شفاف باشد اما چشمهای تیره و ابری مانند نشان دهنده این است: آبی که ماهی در آن زندگی میکرده، کیفیت پایینی داشته و حتی ممکن است حاوی باکتری و انگل نیز بوده باشد. معمولاً مواد مغذی موجود در این ماهی زیاد نیست و شاید حتی پیر هم باشد.
به آبشش، پوست و گوشت ماهی دقت کنید
از طرفی به آبشش، پوست و گوشت ماهی هم دقت داشته باشید و کیفیت آن را بسنجید.
یک طرف بدن ماهی را به آرامی فشار دهید و نتیجه را ببینید
میتوانید یک طرف بدن ماهی را به آرامی فشار دهید که در چنین حالتی گوشت باید دوباره سریع به حالت اول برگردد، یعنی ماهی تازه است اما اگر زیاد طول بکشد، یعنی ماهی تازه نیست.
رنگ آبشش ماهی باید قرمز باشد
اگر آبشش ماهی بنفش یا قهوهای بود، یعنی ماهی خیلی پیر است. همچنین استخوانها و مهرههای ماهی را هم نگاه کنید که شکستگی نداشته باشد. ماهی تازه باید بویی شبیه به بوی دریا داشته باشد. اگر بوی آمونیاک میدهد، باید به دنبال خرابیها بگردید.
مراقب مسمومیت ماهی باشید
علائمی را به شما معرفی کردیم که نشان میدهد ماهی تازه است یا خیر. همچنین باید مراقب ماهی سمی هم باشید. سازمان کنترل و پیشگیری از بیماریها توضیح میدهد که دو نوع اصلی از مسمومیت ماهی وجود دارد که یکی از آنها در آبهای گرم اتفاق میافتد و معمولاً در مناطق شرجی بیشتر است و بهتر است که خیلی از این نواحی ماهی تهیه نکنید.
نوع دیگر مسمومیت زمانی اتفاق میافتد که هیستامین بسیار زیادی بعد از نگهداری نامناسب از ماهی آزاد شود. ماهی که چنین سمی داخل خودش داشته باشد، معمولاً طعم خیلی تیز، شور و یا خیلی تندی دارد.
بیماری حاصل از ماهی خطرناکتر از بیماریهای دیگر است
بسیاری از ما به دلیل فواید ماهی بدون نگرانی از آن استفاده میکنیم اما بعضی از افراد در معرض خطر زیادی هستند. کودکان در سنین پایین، افراد بالای ۶۵ سال، خانمهای باردار و افرادی با مشکل سیستم ایمنی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماریهای حاصل از ماهی هستند. پس نباید در استفاده از گوشت ماهی هم زیاده روی کرد. پس اگر در مورد مصرف غذاهای دریایی نگران هستید یا بیماری دارید و نمیدانید که باید ماهی بخورید یا خیر، حتما از پزشک خود مشورت بگیرید.
منبع: ایسکانیوز