مساجد از آغاز پیدایش تاکنون کارکردهای متنوع عبادی، فرهنگی، اجتماعی و... داشته و در حال حاضر نیز در زمینه‌های مختلف فعالند. هرقدر دامنه این فعالیت‌ها گسترده‌تر باشد، مسلما بر جذابیت مساجد افزوده و برنامه‌های آن از سوی تمامی اقشار جامعه، به‌ویژه قشر جوان، با استقبال بیشتر مواجه خواهد شد.

به گزارش همشهری‌ آنلاین، مساجدی که در محله‌های مختلف تهران وجود دارد با همین نگاه تمام تلاش‌شان را انجام می‌دهند تا علاوه بر برگزاری ٣ نوبت نماز یومیه، با اجرای برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی، تشکیل کلاس‌های متنوع و جذاب و حتی راه‌اندازی صندوق‌های قرض‌الحسنه برای برطرف کردن نیازهای مالی نمازگزاران نیازمند، کارکردهای اجتماعی و فرهنگی مساجد را تقویت و به آن انسجام ببخشند.

یکی از این مساجد فعال پایتخت مسجدالنبی(ص) محله مشیریه است. حجت‌الاسلام «قاسم قبادی» که نمازهای مغرب و عشا به امامت او در این مسجد برگزار می‌شود با این مقدمه به سراغ معرفی برنامه‌های متعددی می‌رود که به گفته او، اجرای آن در مسجدالنبی(ص) باعث شده جوانان و نمازگزاران زیادی جذب مسجد شوند. قبادی می‌گوید: «کلاس‌های ورزشی، علمی و... برای نوجوانان و جوانان برقرار است و در مناسبت‌ها و ایام شاد و عزاداری هم برنامه‌هایی داریم که با حضور و به همت جوانان محل آنها را اجرا می‌کنیم.»

یکی از شاخص‌ترین برنامه‌های مسجدالنبی(ص) که به نام این مسجد ثبت و ماندگار شده جلسات قرآنی است که به کمک افراد خوشنامی نظیر حاج «اکبر ابراهیمی»، خیر مدرسه‌ساز، و همچنین مساعدت حاج «رحیم خاکی»، قاری قرآن، در ۶ماهه اول سال از ساعت ۱۸ تا ۲۰ و در۶ماه دوم نیز بعد از نماز مغرب و عشا برگزار می‌شود. «حسن خسروی» هم مدرس قرآن این کلاس‌هاست. جلسات قرآن مسجدالنبی(ص) که با حضور پرشور اهالی  برگزار می‌شود، امسال ۲۵ساله شده است.

مسجدالنبی(ص) نیازمندان محله را هم فراموش نکرده و برای رفع نیاز مالی آنها تا آنجا که از دستش برمی‌آید کارهایی انجام می‌دهد. راه‌اندازی صندوق خیریه از جمله این کارهاست که به همت خیران محل چند سالی است در مسجد تشکیل شده تا گره کوچکی از مشکلات مالی اهالی را برطرف کند. حاج‌آقا قبادی می‌گوید: «افرادی هستند که به مسجد می‌آیند و تقاضای کمک می‌کنند؛ مثلا در تهیه جهیزیه به دردسر افتاده‌اند یا مشکلی برایشان پیش‌آمده. به آنها وام می‌دهیم. مبلغ وام البته بزرگ نیست و ما از بازپرداخت آن هم به افراد بیشتری کمک می‌کنیم. خدا را شکر تا الان این صندوق فعال است.»

تامین بسته‌های معیشتی و توزیع آن در ایام عید، ماه رمضان، شب یلدا یا اهدای لوازم‌التحریر در روزهای ابتدایی سال تحصیلی به خانواده‌هایی که دانش‌آموز دارند، از دیگر کارهای خیرخواهانه‌ای است که به گفته قبادی، در مسجدالنبی(ص) با کمک خود اهالی انجام می‌شود. او  می‌گوید: «در روزهای ولادت پیامبر (ص) و ائمه (ع) هم برنامه‌های شاد در مسجد برپاست.»