همشهری آنلاین: پژوهشگران می‌گویند ژن‌های انسانی برای دو هفته تاثیر قندبالا را بر خود حفظ می‌کنند و عادات غذایی بد می‌تواند به طور دائم DNA را تغییر دهد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه این گروه دانشمندان که اثر رژیم غذایی‌ را بر بافت قلب انسان و موش مورد بررسی قرار می‌دانند، دریافتند که اثر مقادیر بالای قند بر این سلول‌ها به صورت خاموش‌‌شدن کنترل‌های ژنتیکی طراحی‌شده برای محافظت بدن در مقابل دیابت و بیماری قلبی، تا دوهفته باقی  می‌ماند.

سام ال‌اوستا از انستیتو قلب و دیابت بیکر آی‌دی‌آی و سرپرست این پژوهش در این باره گفت: "ما اکنون می‌دانیم که یک قطعه شکلات که شما امروز صبح خورده‌اید، می تواند اثرات حادی داشته باشد، و این اثرات می‌‌تواند برای حداکثر تا دوهفته ادامه پیدا کند."

 او افزود: "این تغییرات برای مدتی فراتر از زمان غذاخوردن باقی می‌مانند و ممکن است بتوانند پاسخ‌های طبیعی متابولیک بدن را به رژیم غذایی تغییر دهند."

ال‌اوستا گفت خوردن غذای نامناسب به طور مرتب این اثر را تشدید می‌کند، و آسیب‌های ژنتیکی که برای ماه‌ها یا سال‌ها ادامه پیدا می کند، و بالقوه به نسل بعد هم به ارث می‌رسد.

 یافته‌های این بررسی در "نشریه طب تجربی" گزارش شده است.

برچسب‌ها