همشهری آنلاین: سالهاست که اینجا به بازار فروش عمده ماهی قرمز در شهر تهران تبدیل شده است و نزدیک بهار که میشود گذر خیلیها از محلهها و شهرهای مختلف را به این منطقه۱۹ میاندازد. هم ماهیهای زینتی در غرفهها موجود است و هم اقلام دیگری همچون تنگ، سبزه، شمع، لوازم هفتسین و... در آن به فروش میرسد.
خواندنیهای بیشتر را اینجا دنبال کنید
حوضهای پلاستیکی سفیدرنگ و دیگهای بزرگ از جنس روی کف راهرو سالن قرار گرفته است. قدیمیهای سالن عرضه ماهی قرمز میگویند تولیدکنندگان ماهیهای تزیینی بیشتر از شمال کشور و کاشان هستند و بعد از یک سال تلاش در پرورش ماهی قرمز، آنها را برای فروش به دست ماهیفروشان بازار مرکزی میوه و ترهبار میرسانند. بیشتر غرفهداران این سالن کل سال را به فروش میوه و صیفی مشغولند و روزهای آخر سال به فروش ماهی قرمز روی میآورند.
مثلاً رضا یکی از غرفهداران قدیمی این بازار است که به تبعیت از پدر وارد این شغل شده و حدود ۳۰سال است که شغلش فروش هندوانه و طالبی است و ۲۰روز پایانی سال ماهی قرمز میفروشد. او میگوید: «ما این ماهیها را اغلب از رشت و کاشان تهیه میکنیم و بهصورت عمده به خریدارانی از محلههای مختلف شهر یا شهرهای دیگر میفروشیم. با توجه به اینکه ماهیهای این بازار به سراسر ایران عرضه میشود، فروش عمده لوازم دیگری مانند تنگ ماهی، ظروف هفتسین، شمع و... هم در آن رایج است. فروشندگان این اقلام را معمولاً از تولیدیهای تهران، ورامین و اصفهان تهیه میکنند و به خریداران عرضه میکنند.»
مشتریهایی با سبک و سیاق مختلف
همه جور مشتری در اینجا یافت میشود. یکی برای خرید عمده به اینجا آمده تا در روزهای پایانی سال ماهی بفروشد و دیگری دست در دست فرزند خردسالش برای خرید ماهی سفره هفتسین اینجا را انتخاب کرده و تنها به خرید چند ماهی کوچک برای دلخوشی فرزندش اکتفا میکند. یکی هم مانند محمد از مشتریان همیشگی اینجاست که کسب و کار آخر سالش فروش ماهی زینتی در محلهاش است: «کارمند یک شرکت هستم و تصمیم دارم روزهای پایانی امسال در یک گوشه از محله ماهی قرمز بفروشم. درست است که هرسال امکانش هست که تعدادی از ماهیهایی که میخرم تلف شوند و شاید آنطور که انتظار میرود به فروش نرسند، اما به حد کافی سود هم دارم.»