همشهری آنلاین - افشین قنادباشی: «میرزاعلی مجد» متولد ۱۳۱۲، سالهاست تمام عمر و سرمایه خود را صرف گسترش ورزش در این محله کرده است. فعالیتهایی که منجر به تشکیل تیمهای مختلف فوتبال در این محله شده و آن را در رده تیمهای مطرح کشور قرار داده است. برای آشنایی با این ورزشکار پیشکسوت این مطلب را بخوانید.
قصههای خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید
علاقه نوجوانی
براساس چهرهاش، اصلاً نمیتوان حدس زد که چند سالش است. خودش که با خنده میگوید: «۴۰ـ ۴۱ ساله هستم.» اما تاریخ تولدش چیز دیگری میگوید. مجد درباره روزهای نوجوانی و جوانیاش میگوید: «متولد تبریز هستم اما از دوره کودکی به تهران آمدیم و ساکن این محله شدیم. من در دوره جوانی به ورزش علاقه بسیاری داشتم به همین خاطر در رشتههای دو و میدانی، بدنسازی، شنا، کشتی کج، رزمی و باستانی در باشگاههای دیهیم و نادری ثبتنام کردم و تا دوره تکمیلی آنها را ادامه دادم در بسیاری از مسابقات مقامهای مختلفی کسب کردم. همیشه دوست داشتم ورزشهای مختلف را یاد بگیرم و در هر کدام تا جایی که میشود پیشرفت کنم به همین خاطر تقریباً تمام دوره نوجوانی و جوانیام به ورزش کردن گذشت.»
تشکیل تیم فوتبال محلی
از او درباره علاقهمندیاش به فوتبال میپرسم و اینکه چه شد به فکر تشکیل تیم فوتبال افتاد. مجد میگوید: «آن زمان محله وحیدیه اینگونه نبود و این همه ساختوساز در اینجا انجام نشده بود. تقریباً تمام اطراف ما زمین خاکی بود و همیشه جوانان و نوجوانان این محله اوقات فراغتشان را با بازی کردن در این زمینهای خاکی سپری میکردند. آن زمان من دوران جوانی را سپری میکردم به همین خاطر تصمیم گرفتم تمام علاقه و استعدادم در را ورزش برای محلهام صرف کنم و یک تیم محلی فوتبال را در محله تشکیل بدهم و همه بچهها را یکجا جمع کنم. خوشبختانه با استقبال بچهها و کمک آنها، زمینی را در کنار کارخانه جوجهکشی نارمک پاکسازی و خطکشی کردیم و بعد از تهیه دروازههای چوبی، رسماً تیم فوتبال محلی «بهداد» را افتتاح کردیم. همیشه تمرین تیم سر ساعت و در طول هفته انجام میشد و هیچگاه بچهها تمرینها را سرسری نمیگرفتند و همین موضوع نیز موجب پیشرفت تیممان شد.» او ادامه میدهد: «زمین تمرین ما آن موقعها در کنار باشگاه شاهین قرار داشت به همین خاطر در زمان تمرین توپمان از روی دیوار به آن طرف پرت میشد و بچهها با شوق و اشتیاق به دنبال توپ میرفتند و موقع برگشت آرزو میکردند که کاش روزی در آنجا تمرین و بازی کنند به همین خاطر من تصمیم گرفتم تا تمام تلاشم را برای پیشرفت آنها و رسیدن به آرزوهایشان انجام دهم.»
افتتاح فروشگاه ورزشی
مجد علاوه بر فعالیت ورزشی فروشگاهی نیز برای عرضه محصولات این رشته راهاندازی کرده است. او در این باره میگوید: «اینجا را فقط برای مرکزیت دادن به فعالیتها و اهدافم افتتاح کردهام. درواقع با پیشرفت تیم بهداد و برگزاری مسابقات دوستانه با سایر محلهها، کمکم آوازهمان در محلهها پیچید به همین خاطر باشگاه دیهیم راضی شد زمین فوتبال تاج محلی را در خیابان گلستان در اختیارمان قرار دهد و ما با تکمیل آن زمین و تبدلیش به یک زمین فوتبال زمینه ثبتنام سایر تیمها را فراهم کردیم. آن زمان مدرسه فوتبالی وجود نداشت ولی من با همان امکانات موفق شدم چنین طرحی را اجرایی کنم و فوتبال را به نوجوانان و جوانان یاد بدهم. سال ۱۳۴۹ با گسترش فعالیتهای ورزشی نیاز به ارتباط با مربیان و سرپرستان سایر تیمها داشتم به همین خاطر فروشگاه ورزشی مجد را افتتاح کردم و در آن بیشتر کارهای هماهنگی و برنامهریزیهایم را انجام میدادم و علاوه بر آن از امکانات آن برای تجهیز تیم و مدرسه فوتبالم استفاده میکردم.»
تأسیس مدرسه فوتبال
او برگزاری مسابقات مختلف محلی و علاقهمندی جوانان و نوجوانان محلههای مختلف را به ثبتنام در تیمش یکی از دلایل پیشرفتش میداند و میگوید: «بعد از مدتی که مسئولان باشگاه شاهین پیشرفت کارم را دیدند قسمتی از مجموعه ورزشی باشگاه را در اختیارم قرار دادند تا بهطور رسمی مدرسه فوتبال منطقه را راهاندازی و شروع به تمرین دادن نوجوانان و جوانان محله و منطقه کنم. رونق این مدرسه به حدی بود که بعد از مدتی مربیان تیمها برای انتخاب بازیکنانشان به جلسات تمرین ما میآمدند و بازیکنانشان را با توجه به شرایطشان از میان بچههای این مدرسه انتخاب میکردند.» این مربی پیشکسوت از روزهایی میگوید که کمکم از ورزش کنار کشیده و جایش را به دیگران داده است. او میگوید: «در بحبوحه انقلاب و با توجه به شرایطی که در کشور ایجاد شده بود، فعالیتهای ورزشی محلی خیلی کمرنگ شده بود و به همین خاطر ناخواسته فعالیتهای ما نیز کم شد. بعد از جنگ تحمیلی نیز باشگاههای مختلف ساماندهی و مدارس فوتبال مختلفی تشکیل شد. من کمکم کنار کشیدم تا جوانترها فعالیتشان را شروع کنند برای همین بعد از آن با اداره تربیتبدنی بانک ملت همکاری کردم و از آنجایی که کارمند این بانک بودم بهعنوان سرپرست تیمهای مختلف بانک ملت فعالیت کردم و در مسابقات مختلف شرکت و مقامهای بسیار محلی و منطقهای کسب کردم.»
کمبود امکانات ورزشی در محله
مجد، از امکانات ورزشی محله و از اینکه این محله در دورههای مختلف از امکانات ورزشی محروم مانده، میگوید: «این محله امکانات ورزشی خوب و کافی نداشته و همیشه جوانان و نوجوانان آن از این لحاظ در فقر بودهاند. در حال حاضر نوجوانان و جوانان این محله مکان خاصی برای ورزش کردن ندارند و ناگزیرند به محلههای دیگر بروند. آن زمان اینجا پر از زمینهای خاکی بود و بچهها راحت میتوانستند بازی کنند ولی اکنون دیگر هیچ جای خالی در محله برای ورزش کردن وجود ندارد.» این مربی باسابقه، سرحالی و سرزندگیاش را حاصل ورزش میداند و میگوید: «من هرچیزی که دارم از ورزش است و اکنون نیز به خاطر همان ورزش کردن، در این سن تا این حد سرزنده هستم. تمام عشق و علاقهام به ورزش بوده و هست و تا زمانی که زنده هستم نیز دست از ورزش کردن برنمی دارم به همین خاطر امیدوارم حداقل جوانان و نوجوانان این محله قدر ورزش کردن را بدانند و هیچگاه مسائل دیگر را بهانهای برای ورزش کردن ندانند.» او ادامه میدهد: «۲ پسر دارم که یکی متولد ۱۳۳۳ و دیگری متولد ۱۳۴۶ است. هر دو آنها از همان کودکی به پای من ورزش و در تیمهای مختلف فوتبال بازی کردند و اکنون آنها نیز به خاطر ورزش بسیار سرحالتر از هم سنهای خود هستند.»
----------------------------------------------------
منتشر شده در همشهری محله منطقه ۸ به تاریخ ۱۳۹۳/۲/۱