همشهری آنلاین: اگر از طعمدهندههای مختلف و مناسب به جای نمک استفاده شود نه تنها کمبود نمک احساس نمیشود بلکه حتی بعضی از غذاها طعم و مزه بهتری هم پیدا میکنند. مرغ از جمله پرمصرفترین گوشتهایی است که معمولا با نمک و زعفران و زردچوبه مزهدار میشود ولی طعمدهندههای پیشنهادی ما برای فشارخونیها دو میوه پرتقال و آناناس هستند. اینبار مرغ را با این موادمزهدار کنید.
۱. همه مواد لازم را به جز تکههای مرغ در کاسهای بریزید و با هم مخلوط کنید. تکههای مرغ را هم در کاسه ریخته و مایه طعمدهنده را روی آن بریزید. مواد را خوب هم بزنید تا مرغ به طور کامل به مواد آغشته شود.
۲. روی کاسه را با در پوشانده و آن را حداقل به مدت یک ساعت و حداکثر ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ طعمدار شود.
نکته: مرکبات و از همه مهمتر سیر باعث کاهش فشار خون میشود.
۳. تکههای مرغ را از داخل مایه طعمدهنده بیرون آورده و آب اضافی مرغها را با دستمال کاغذی خشک کنید. سپس تابهای با دسته فلزی آماده کنید و تکههای مرغ را در آن بچینید. حالا تابه را در طبقه وسط فر زیر حرارت شعله بالای آن قرار داده و مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه حرارت دهید تا مرغها بپزند. در طول پخت دو سه بار در فر را باز کرده و مرغها را جابهجا کنید تا همه قسمتهای آن به طور کامل بپزد.
۴. بعد از اینکه از پخت تکههای مرغ مطمئن شدید، آن را همراه با سالاد و در صورت تمایل گشنیز یا سبزی خوردن و نان سرو کرده یا اینکه با پلو میل کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
یک عدد مرغ درسته
(به چهار تکه تقسیم شود)
یک قچ پودر فلفل قرمز
۲ قچ پودر زیره
یک عدد پرتقال
(آب گرفته و پوست آن را هم خلالی کنید)
۳ عدد لیموترش (آب گرفته شود)
نوک قچ شکر
۱۰ حبه سیر (رنده شود)
۳۰۰ گرم گشنیز تازه (خرد شود)
۳ قس روغن زیتون
۲ /۱ استکان آب آناناس
فوتوفن
در صورت امکان در حین پخت مرغها همزمان با جابهجایی، آنها را با قلممو یا قاشق بزرگ به مایه طعمدهنده آغشته کنید.
ارزش غذایی
انرژی ۳۱۵ کیلوکالری
پروتئین ۴۲ گرم
کربوهیدرات ۴ گرم
قند ۲ گرم
چربی ۴۱ گرم
چربی اشباع شده ۶ گرم