همشهری آنلاین: برای درست کردن پیراشکی سبزیجات، به زمان زیادی احتیاج ندارید، این در حالیست که این غذا را میتوانید برای پذیرایی از مهمان نیز درست کنید.
۱. مایه خمیر را در آب ولرم و شکر حل کرده و ده دقیقه کناری بگذارید تا در جای گرم پف کرده یا عمل بیاید. سپس ماست، روغن، نمک و آرد را به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید. خمیر حاصل را مدت یک ساعت در جای گرمی بگذارید تا ور بیاید.
۲. در این فاصله مواد داخل خمیر را آماده کنید. اگر از کنسرو مخلوط سبزیجات استفاده میکنید که کارتان راحت است، فقط کافی است پیاز را در روغن تفت داده و سویا را آماده کنید. برای آماده کردن سویا ده دقیقه آن را به همراه زردچوبه داخل مقداری آب روی اجاق گاز حرارت دهید. سپس داخل سبدی آبکش کنید و بعد آن را همراه با رب گوجهفرنگی به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید.
۳. بعد از استراحت کردن یک ساعته خمیر، کمی از آن را با وردنه به شکل دایره باز کرده و مواد را با قاشق روی یک نیمه خمیر دایرهای شکل قرار داده و نیم دیگر را روی آن برگردانید و دو سر خمیر را به هم بچسبانید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا خمیر و مواد داخل آن تمام شود. در پایان زردههای تخممرغ را با قلممو روی هر پیراشکی مالیده و تخم خرفه و کنجد را هم روی آنها بپاشید.
مواد لازم برای درست کردن خمیر
۳۰۰ گرم آرد سفید
۲ /۱ پیمانه روغن مایع
۲ /۱ پیمانه آب ولرم
یک ق م شکر
یک پیمانه ماست
یک ق چ نمک
یک ق س پودر مایه خمیر
مواد لازم برای داخل پیراشکی
یک پیمانه مخلوط سبزیجات پخته یا یک عدد کنسرو
(مخلوط هویج، ذرت و قارچ)
یک پیمانه سویا
یک ق س رب گوجهفرنگی
یک عدد پیاز درشت
(خلالی خرد کنید)
یک عدد فلفل دلمهای
به مقدار لازم نمک و فلفل و زردچوبه
۲ عدد زرده تخممرغ
به مقدار لازم تخم خرفه
به مقدار لازم کنجد بو نداده
فوت و فن
اگر دوست دارید روی پیراشکیها نقشهای برجستهای هم ایجاد شود، مقداری از خمیر را برای این منظور کناری بگذارید و بعد از بازکردن با قالب شیرینیپزی قالب بزنید و روی سطح خمیر پیراشکی پر شده بچسبانید.
یهجور دیگه
به جای درست کردن خمیر میتوانید یک کیلو خمیر نان بربری تهیه کرده و با آن پیراشکی درست کنید.
از کجا بخریم؟
مایه خمیر دو نوع است؛ مایه خمیر معمولی و مایه خمیر فوری که هر دو را میتوانید از عطاریها و لوازم قنادیفروشیها تهیه کنید.