مهم است که با چه مواد اولیه‌ای غذا طبخ می‌شود. هر ماده خوراکی صرف نظر از طعم و رنگ، دارای خواصی است که آن را متمایز می‌کند. اگر با نقش و کارکرد بعضی از گیاهان آشنا شویم، بهتر می‌توانیم غذایی بپزیم که هم ظاهر خوبی داشته باشد و گرسنگی را برطرف کند و هم کیفیت سلامتی را در اعضای خانواده‌مان ارتقا دهد.

همشهری آنلاین: در دستور غذاهایی که این شماره  معرفی کردیم، مواد متنوعی وجود داشتند با خواص متنوع. از بین آنها آواکادو، سویا و دارچین را انتخاب کردیم تا ببینیم با خوردن غذاهای حاوی آنها، چه اتفاقاتی در بدن ما می‌افتد.

آواکادو همه کاره

یک نوع میوه درختی است و ظاهری شبیه به گلابی دارد. پوست آواکادو سخت و سبز رنگ است. هر چه از سطح گوشت به سمت هسته بروید، رنگ آن سفیدتر می‌شود. هسته نسبتا بزرگی میان میوه جا خوش کرده است. اینها همه مشخصات ظاهری میوه‌ای است که می‌گویند به دلیل خواص و ویژگی‌های طبیعی‌اش معجزه می‌کند.  

۱. آواکادو آنچه میوه‌ها دارند، همه را یکجا دارد! غیر از ویتامین ث، همه مواد ضروری برای بدن در یک عدد میوه آواکادو جمع شده‌اند.  

۲.  پروتئین آواکادو بسیار با کیفیت است.

۳. ویتامین آ در این میوه به وفور یافت می‌شود. از همین روست که میزان مقاومت بدن را در برابر عفونت‌های باکتریایی بالا می‌برد. همچنین در صورت بروز مشکلی در کیسه صفرا، آن را از بین می‌برد. علاوه بر این، داروی موثری برای بیماری چشمی شناخته شده است.  

۴. کسانی که سوءهاضمه دارند، می‌توانند با مصرف مقدار معینی آواکادو این مشکل را بر طرف کنند، چرا که عمل هضم را بهبود می‌بخشد.  

۵. آواکادو سرشار از چربی است.  

آنتی‌اکسیدانت‌ها برای اینکه در بدن جذب شوند، نیازمند چربی هستند. با توجه به نقش خارق العاده آنتی اکسیدانت‌ها در جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری‌های خطرناک و بالا بردن کیفیت سلامتی، اهمیت این ویژگی بیش از پیش روشن خواهد شد. چربی‌ها حالت اسیدی ادرار را  افزایش می‌دهد. به این ترتیب مانع از تکثیر و رشد میکروب‌ها و باکتری‌های مضر می‌شود.  

۶. خوردن آواکادو در کنار کاهو، اسفناج و هویج میزان جذب بتاکاروتن را ۱۵ برابر بیشتر می‌کند. بنابراین سالادی متشکل از این سبزیجات می‌تواند بر سلامتی اثرات بسیار مثبتی بگذارد.  

۷.  اسیدهای چرب امگا سه که باعث سلامت قلب می‌شود، در میوه آواکادو موجود است.  

۸.  ویتامین د آواکادو بیش از تخم مرغ است.  

۹.  کلسترول خون را کاهش می‌دهد.  

۱۰. با داشتن تریپتوفان بی‌خوابی را برطرف می‌کند.

دارچین تب‌بر

 پوست درخت دارچین را به صورت پودر یا همان تکه‌های چوبی استفاده می‌کنند. دارچین ابتدا در سریلانکا بود و بعد از اینکه خواص آن کشف شد، به سایر نقاط دنیا رفت.  

۱. درجه تب را پایین می‌آورد. قرص و کپسول‌های تب بر دارچین هم ساخته شده است.  

۲.  مسیر رگ‌ها را برای گردش خون باز می‌کند.  

۳. به دلیل در بر داشتن مواد طبیعی آرام بخش، در درمان استرس از آن استفاده می‌کنند.  

۴. کلسترول را در خون کاهش می‌دهد.  

۵.  باعث بهبود عملکرد انسولین در انتقال قند به سلول‌ها می‌شود.  

۶.  نه تنها چربی ندارد، بلکه سوخت و ساز گلوکز را تا ۲۰‌برابر بیشتر می‌کند و مانع بروز چاقی می‌شود.  

۷. ناراحتی‌های گوارشی مثل نفخ، دردهای معده و اسهال را کاهش می‌دهد.  

۸. استفاده از دارچین در چای، متداول است و اثر آرام بخشی دارد. زیرا علاوه بر مواد مفید چای، دارچین هم به کمک می‌آید و مثل یک آرام بخش قوی عمل می‌کند.

سویا گوشت گیاهی

چینی‌ها اولین مصرف‌کنندگان سویا بودند. اما تنوع گیاهی سویا این امکان را ایجاد کرده است تا در آب و هواهای گوناگون و در نقاط مختلف کره زمین رشد و نمو داشته باشد. آسیایی‌ها در غذاهایشان بیشترین استفاده را از سویا می‌کنند. چینی‌ها هنوز هم که هنوز است برنج را با سویا می‌خورند و این یکی از بهترین غذاهایشان به شمار می‌آورد.  

سویا به لوبیا شباهت دارد و همین موضوع باعث شده است تا به آن لوبیای روغنی یا لوبیای چینی هم بگویند.  

دانه زرد سویا در روغنگیری و دانه سیاهش در طب گیاهی و سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.  

۱. اشتها بر انگیز است.  

۲. سویا مسیر شریان‌ها را تمیز می‌کند. به بیماران قلبی و کسانی که به بیماری انسداد شریان مبتلا هستند، توصیه می‌شود تا در غذاهایشان به جای گوشت از سویا استفاده کنند.  

۳. تب بر است و با افزایش فعالیت روده‌ها سموم را از بدن دفع می‌کند.  

۴. تری گلیسیرید خون را پایین می‌آورد.  

۵. سویا منبع هورمون استروژن است و می‌تواند برای خانم‌های یائسه مفید واقع شود.  

۶. سنگ صفرا را می‌شکند و آن را دفع می‌کند.  

۷. ضد سرطان سینه و کولون است.  

۸. بیماران دیابتی می‌توانند نان سویا دار بخورند و مطمئن باشند، مواد نشاسته‌ای که دربدن به قند تبدیل می‌شوند در این ماده خوراکی بسیار کم است.

منبع: همشهری آنلاین