همشهری آنلاین: در این آش از گوشت هم استفاده شده است که شما میتوانید آن را حذف کنید یا از گوشت قلقلی باقیمانده از پخت خورش فسنجان روز قبلتان استفاده کنید. به این ترتیب زمان پخت کمتر هم میشود.
۱. گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل کاملا مخلوط کرده سپس آن را با دست قلقلی کنید.
روغن را در ظرف پیرکس مناسبی بریزید و در مایکروفر قرار دهید. تنظیمات را روی ترکیب مایکروفر و گریل (combi) بگذارید و مدت هفت تا هشت دقیقه گوشت را بدون درپوش روی سهپایه فلزی مایکروفر حرارت دهید.
۲. لپه را که از قبل خیس کردهاید به همراه آب و کمی نمک در ظرف پیرکس گودی بریزید و در مایکروفر با قدرت ۸۰ درصد (متوسط) و مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه با درپوش حرارت دهید تا بپزد، بعد آن را کناری بگذارید و سپس برنج شسته شده را در ظرف دیگری حاوی آب با درپوش و با قدرت ۱۰۰ درصد (بالاترین قدرت) به مدت ده دقیقه حرارت دهید. پس از این مدت سبزی را به برنج اضافه کنید و با همان قدرت، ده دقیقه دیگر حرارت دهید. البته درپوش یادتان نرود.
۳. حالا نوبت اضافه کردن رب انار است ولی اگر رب انارتان خیلی تیره بود، در ظرف دیگری رب گوجهفرنگی را به همراه نصف قاشق سوپخوری روغن به مدت دو دقیقه و با قدرت ۱۰۰ درصد تفت داده، سپس همراه رب انار که با مقداری آب رقیق شده است، به آش اضافه کنید.
۴. در پایان لپه و گوشت قلقلی را به آش اضافه کرده و آش را با درپوش به مدت ۳۰ دقیقه و با حداکثر قدرت (۱۰۰ درصد) حرارت دهید تا جا بیفتد. در انتها مقداری نمک، آبلیمو یا سرکه و شکر (البته بسته به ذائقهتان) اضافه کنید. وقتی مرحله پخت تمام شد، آش را با دانه انار، گوشت قلقلی و گلپر تزئین کنید.
مواد لازم (برای سه تا چهار نفر)
۱۵۰گرم گوشت چرخکرده
یک عدد پیاز (رنده شود)
به مقدار لازم نمک و فلفل
۷۰گرم برنج نیمدانه یا خرد
۳۰۰گرم سبزی آش (اسفناج، نعنا، گشنیز، جعفری و ترخون)
۲ /۱ پیمانه رب انار یا آب انار
۵۰گرم لپه
(از قبل خیس کنید)
۱ ق س رب گوجهفرنگی
به مقدار لازم شکر
به مقدار لازم آبلیمو یا سرکه
۲ /۱ ۲ق س روغن مایع
۲ /۱ ۴ لیوان آب جوش
فوتوفن
در صورتی که آش غلظت مورد نظر را نداشت آن را با قدرت ۱۰۰ درصد و بدون درپوش کمی حرارت دهید تا مقداری از آب آن بخار شود.
یهجور دیگه
اگر دستگاه شما سیستم combi نداشت مایکروفر را با قدرت ۶۰ درصد تنظیم کرده و همان هفت تا هشت دقیقه گوشت را داخل پیرکس آغشته به روغن حرارت دهید. به درپوش نیازی نیست.
یهجور دیگه
اگر این آش را برای مراسم غیررسمی درست میکنید، میتوانید داخل آن کمی دانههای انار و گلپر هم بریزید.
چون در غیر این صورت ممکن است دانههای سفت انار مهمانان رسمی را ناراحت کند.