همشهری آنلاین، آش بادمجان اصالتی همدانی دارد اما به دلیل اینکه طعم بسیار خوبی دارد در شهرهای ملایر، تویسرکان و کرمانشاه نیز طبخ می شود.
۱. لپه و عدس را به همراه کمی آب در قابلمهای بریزید و بگذارید بپزد. در این فاصله بادمجانهای خردشده را ۲۰ دقیقه در آب خیس کرده و پس از آبکشی در تابهای، کمی تفت دهید.
۲. وقتی لپه و عدس نیمپز شد، بلغور گندم را به همراه مقداری آب در قابلمه بریزید و بگذارید این مخلوط بپزد. البته نیمساعت مانده به پایان پخت، بادمجانهای تفتداده شده را داخل آش بریزید و بگذارید آش جا بیفتد. در این فاصله پیاز، سیر و نعنا را به صورت جداگانه سرخ کرده و نیمی از آنها را داخل آش ریخته و باقیمانده را برای تزئین روی آن بگذارید. البته کشک را هم فراموش نکنید. کشک را در مراحل پایانی اضافه کنید و بعد از یکی دو جوش زدن اجاق را خاموش کرده و آش را سرو کنید.
مواد لازم (برای سه تا چهار نفر)
۷۰۰ گرم بادمجان (خرد کنید)
۵۰۰ گرم عدس
۱۰۰ گرم لپه
۵۰ گرم بلغور گندم
۱۵۰ گرم کشک ساییده محلی
۵ حبه سیر
یک عدد پیاز متوسط
یک ق س نعنای خشک
به مقدار لازم نمک و زردچوبه و فلفل
به مقدار لازم روغن
یهجور دیگه
به جای بلغور گندم از گندم پرک هم میتوانید استفاده کنید، به خصوص زمانی که برای پخت آش عجله دارید.
در ضمن تویسرکانیها از عدس دیمی برای پخت این آش استفاده میکنند که به اعتقاد خودشان خواص بیشتری دارد. عدس دیمی اگرچه در بازار یافت میشود ولی اگر این نوع عدس را هم در دسترس نداشتید میتوانید عدس معمولی را جایگزین آن کنید و این آش خوشمزه را بپزید.