همشهری آنلاین، کلم قمری یا به قول بعضیها کلم سنگی یکی از انواع کلم است که ظاهری شبیه به چغندر دارد و تقریبا به همان سختی است.
۱. پیازها را پوست کنده و ریز خرد کرده و برنج را هم در آب خیس کنید. کلم قمریها را هم پوست کنده و به صورت مربعهای متوسط برش بزنید.
۲. داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و بعد از داغ شدن، پیازها را در آن تفت دهید. وقتی پیاز کمی نرم شد، کلم قمریها را اضافه کرده و پنج - شش دقیقه تفت دهید.
۳. هنگام تفت دادن، زردچوبه و نمک و فلفل را هم اضافه کنید. بعد قلم گوسفند، برنج آبکش شده و آب گوشت را به مخلوط پیاز و کلم اضافه کنید. البته در صورت نیاز مقداری هم آب جوشیده به مواد بیفزایید. آش را مرتب روی حرارت هم بزنید تا خوب جا بیفتد و ته نگیرد.
۴. میگویند قمیها این آش را با سرکه و سیر یا ترشی مصرف میکنند.
مواد لازم (برای چهار تا پنج نفر)
یک کیلوگرم کلم قمری
۲ عدد پیاز درشت
۲ /۱ دو پیمانه برنج
۲ عدد قلم گوسفند
به مقدار لازم آب گوشت
به مقدار لازم نمک، فلفل و زردچوبه
به مقدار لازم روغن (برای سرخ کردن)
فوت و فن
هنگام کشیدن آش در کاسه مورد نظر قلمهای آش را خارج کنید.