به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گزارش وبدا، دکتر شهین یاراحمدی به مناسبت هفته تیروئید (۴ تا ۱۰ خرداد) گفت: «برنامه کشوری غربالگری بیماری کم کاری تیروئید نوزادان، یکی از مهم ترین و موفق ترین برنامه های سلامت است که در کشور اجرا میشود.»
به گفته دکتر یاراحمدی در این برنامه هر ساله بیش از ۴۰۰۰ نوزاد بیمار شناسایی و تحت درمان قرار می گیرند و با این اقدام از عقب ماندگی ذهنی ناشی از بیماری کم کاری تیروئید نوزادان، پیشگیری میشود.
دکتر یاراحمدی گفت: «این برنامه در مدت عمر ۱۸ ساله خود، بیش از ۲۱ میلیون نوزاد (ایرانی و غیرایرانی) در کشور را مورد غربالگری قرار داده و تعداد بیش از ۶۰ هزار بیمار را مورد درمان قرار داده و از عقب ماندگی ذهنی در همه آن ها پیشگیری کرده است.
این شما نیستید، این تیروئید شماست
روز جهانی تیروئید در ۴ مه (۴ خرداد؛ برای افزایش آگاهی در مورد این غده حیاتی بدن تعیین شد و پس از آن هفته بینالمللی اطلاع رسانی تیروئید نام گذاری شد و حتی در بعضی از کشور ها ماه اطلاع رسانی تیروئید وجود دارد. هدف این روز و هفته، ایجاد آگاهی و دانش مردم در ارتباط با یکی از مهم ترین غدد درون ریز، تیروئید، علل به وجود آمدن اختلالات آن و گزینه های درمانی موجود است.
روز جهانی تیروئید در سال ۲۰۰۷ بوسیله اعضای فدراسیون بین المللی تیروئید اعلام شد و مضمون امسال هفته بینالمللی آگاهیرسانی تیروئید (۲۲ تا ۲۸ مه) «این شما نیستید، تیروئید شما است» (It's not you. It's your thyroid) و هدف از تعیین این شعار این است که روشن شود اختلالات تیروئیدی ممکن است به علائمی بینجامد که به اشتباه تفسیر شوند و به عوامل دیگر نسبت داده شوند.
در ایران، نیز، با توجه به شیوع بالای اختلالات تیروئیدی، هر ساله روز بین المللی تیرویید و هفته اطلاع رسانی آن (۱۰-۴ خرداد) مورد توجه قرار می گیرد و اقدامات آموزشی همگانی اعمال می شود.