تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۱:۳۳

شش انداز خورش ترش و شیرینی است که زنجانی‌ها برای شب نشینی درست می‌کنند.

همشهری آنلاین، همنشینی دو ماده شیرین مثل کشمش و خرما و دو ماده ترش مثل سرکه و زرشک طعم بی‌نظیری ایجاد می‌کند که به امتحان آن می‌ارزد. شش انداز یک غذای سنتی و اصیل ایرانی است و به قدری خوشمزه است که می‌توانید در بیشتر ایام سال این غذای خوشمزه و مقوی را تهیه کنید.

مواد لازم

۲ عدد پیاز بزرگ
یک عدد پیاز کوچک
۱۰۰ گرم زرشک
۱۰۰ گرم گردو
۱۰۰ گرم کشمش پلویی
۱۰۰ گرم خرما(هسته گرفته)
۳ عدد تخم مرغ
۱۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
یک ق غ سرکه
۴ /۱ پیمانه آب
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم

۱. پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید. گردو، کشمش، خرمای هسته گرفته و زرشک را به‌آن اضافه کنید و تمام مواد را تفت دهید. در آخر کمی آب اضافه کرده و به هم بزنید و حرارت دهید تا آب آن تمام شود.  

۲. پیاز کوچک را رنده کرده و به گوشت اضافه کنید. نمک و کمی زرد چوبه را هم به آن اضافه کرده و کاملا ورز دهید و با کف دست به شکل کره‌های کوچک گرد کنید. قلقلی‌ها را در مقداری روغن تفت دهید و به مواد بالا اضافه کنید.  

۳. در آخر تخم مرغ‌ها را درون مواد شکسته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا تخم مرغ‌ها خودش را بگیرد. خورش شما با یک دیس برنج زعفرانی کامل می‌شود.  

فوت‌وفن

سرکه برای تنظیم میزان شیرینی خورش است. اگر شیرینی‌اش زیاد بودسرکه به‌آن اضافه کنید در غیر این صورت نیازی نیست.

منبع: همشهری آنلاین