تحقیقات نشان می‌دهد که آلوی ژاپنی که به نام «اوم» شناخته می‌شود، ممکن است فواید سلامتی مانند محافظت در برابر فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی عروقی داشته باشد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مدیکال نیوز، تقریباً ۱.۳ میلیارد نفر در سراسر جهان دارند. فشار خون بالا همچنین اولین عامل خطر مرگ در جهان است. داشتن فشار خون بالا، فرد را در معرض خطر زیاد سایر انواع بیماری‌های قلبی قرار می‌دهد. محققان دانشگاه تمپل پنسیلوانیا پی بردند که کنسانتره آب آلو ژاپنی می‌تواند به کاهش خطر بیماری قلبی عروقی در افراد مبتلا به فشار خون کمک کند.

دانشمندان همچنین دریافتند که کنسانتره آب این میوه به محافظت در برابر ابتلاء به فشار خون بالا کمک می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهد در فرد مبتلا به فشارخون بالا، خطر ابتلاء به سایر بیماری‌های قلبی عروقی از جمله سکته، نارسایی قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی و بیماری عروق کرونر قلب را افزایش می‌یابد.

اکنون محققان دانشگاه تمپل معتقدند که کنسانتره آب آلو ژاپنی می‌تواند به کاهش خطر بیماری قلبی عروقی در افراد مبتلا به فشار خون کمک کند و حتی ممکن است به جلوگیری از فشار خون بالا کمک کند. این تحقیق با استفاده از مدل موش انجام شد.

آلوی ژاپنی که با نام زردآلو ژاپنی نیز شناخته می‌شود در ژاپن به طور سنتی "ume" نامیده می‌شود.

دکتر «ساتورو اگوچی»، استاد مرکز تحقیقات بیماری‌های متابولیک در دانشگاه تمپل پنسیلوانیا و نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: «درمان‌های کنونی برای عادی‌سازی خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی و مواردی مانند انفارکتوس میوکارد یا سکته حتی اگر فشار خون را عادی کنند، کافی نیستند. بیماران مبتلا به پرفشاری خون که به درمان و مصرف داروهایشان توجه ندارند در مقایسه با افراد دارای فشار خون عادی، در معرض خطر بیشتر بیماری‌های قلبی عروقی هستند.»

برای این مطالعه، دکتر اگوچی و تیمش از یک مدل موش برای آزمایش تئوری‌های خود در مورد کنسانتره آب آلو استفاده کردند.

به موش‌ها تزریق آنژیوتانسین II برای ایجاد فشار خون داده شد. پس از آن، به موش‌ها آب حاوی این آلو یا فقط آب ساده داده شد.

پس از تجزیه و تحلیل، محققان دریافتند موش‌هایی که آب آلو دریافت کرده بودند، به فشار خون بالا مبتلا نشدند.

علاوه بر این، این آلو به محافظت از عروق آنها در برابر اثرات منفی آنژیوتانسین II کمک کرد. به عنوان مثال، موش‌هایی که کنسانتره آب میوه دریافت کردند، کمترین بزرگ شدن آئورت را داشتند، در حالی که موش‌هایی که به آنها آب ساده داده شد، بزرگ شدن مشخصی داشتند که به عنوان هیپرتروفی آئورت شناخته می‌شود.

دانشمندان همچنین متوجه شدند که این میوه به کاهش تعداد سلول‌های ایمنی کمک می‌کند، که به طور معمول باعث ایجاد یک فرآیند التهابی مرتبط با فشار خون می‌شود.

همچنین محققان مشاهده کردند که آلو ژاپنی به جلوگیری از تغییر سلولی از متابولیسم هوازی به گلیکولیز که به طور معمول در فشار خون بالا دیده می‌شود، کمک کرد. این روند به محافظت از بدن در برابر استرس اکسایشی کمک می‌کند که باعث التهاب، سفتی عروق و به طور بالقوه ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی شدیدتر می‌شود.

منبع: مهر