همشهری آنلاین: اگر اهل سوپ هستید، حالا که هوا گرم است، اما سوپ و آش همچنان میچسبد، سوپ جو را با طعم کرفس بپزید.
مواد لازم
۶ عدد ساقه کرفس
یک پیمانه جو
۲ قس برنج
۲ پیمانه آب مرغ
به مقدار لازم آب
به مقدار لازم نمک و فلفل
به مقدار لازم آبلیمو
۱. جو را شسته، به مدت یک ساعت در مقداری آب خیس کنید.
۲. ساقههای نازکتر کرفس را جدا کرده و خوب بشویید. برگها را جدا کنید و ساقهها را به صورت نگینی ریز کنید. مقداری از برگهای کرفس را خرد کرده و انواع جوانتر و نازکتر را هم برای تزئین سوپ (هنگام سرو کردن) استفاده کنید.
۳. برنجها را بشویید. قابلمه مناسبی را آماده کرده و مقداری آب داخل آن بریزید و روی اجاق بگذارید، پس از جوش آمدن آب، کرفسهای خرد شده، جو و برنج خیسخورده را به آن اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم بپزد. در میانه پخت، آب مرغ را که از قبل آماده کردهاید به سوپ اضافه کنید و نمک و فلفل هم به دلخواه بیفزایید و بگذارید سوپ حسابی جا بیفتد.
یهجور دیگه
اگر برای پخت این سوپ عجله دارید از جویپرک استفاده کنید. جوی پرک زودتر میپزد. البته اگر از دیگ زودپز برای پخت جو استفاده کنید، سرعت پخت آن چند برابر میشود.
اگر آب مرغ در دسترس ندارید، میتوانید از عصاره مرغ استفاده کنید. در این صورت باید مقدار نمک سوپتان را کمتر بریزید، چون عصارهها معمولا نمک دارند. پس دقت کنید تا سوپتان شور نشود.
فوتوفن
اگر برنجها دانه شکسته باشند بهتر است. در غیر این صورت میتوانید برنج را به مدت یک تا دو ساعت خیس کرده و با دست دانهها را له کنید.