همشهری آنلاین: آنها لباسهای الوان میپوشند، با صدای بلند آواز میخوانند و به غذا و نوشیدنی اهمیت میدهند، چون زینتبخش جشنها و شادمانیشان است. شکوفایی این روحیه شاد در غذاهای کشور مکزیک کاملاً مشخص است و لمس میشود. به جرات میتوان گفت مکزیکیها رنگیترین غذاهای دنیا را دارند.
تنوع رنگها و هماهنگی طعم و تندی، مشخصه بارز غذای مکزیکی است. البته این تندی با تندی غذاهای هندی کاملا متفاوت است. در غذاهای مکزیکی نوعی تعادل، طراوت و تندی آمیخته با طعم تازگی وجود دارد که آنها را از غذاهای پرادویه هندی کاملا متمایز میسازد.
گشنیز و پیمنتو تقدیم به شما
غذاهای مکزیکی پر از ادویه است اما از مهمترین ادویههایی که مکزیکیها در غذاهایشان استفاده میکنند عبارتند از زیره، دارچین، بذر گشنیز، پیمنتو که به عنوان فلفل بهار در بازار ایران وجود دارد، دارچین و دانه آشیوت که در ایران یافت نمیشود. جالب است بدانید مکزیکیها بنا به گیاهشناسی و خواص دارویی ادویه مصرف میکنند.
هورشا تا هم صبحانه هم نوشیدنی
آنها نوشیدنیهای خاصی میخورند و در بیشتر نوشیدنیها خودشان طعمدهندههای خاصی را به آن اضافه میکنند. نوشیدنیهای گرم مانند انواع قهوه با طعم دارچین که بیشتر در صبح مصرف میشوند و همینطور نوشیدنی حریره برنج معروف به هورشاتا که به تنهایی یک صبحانه کامل است صبحها قبل از شروع یک روز کاری بسیار مفید است. همچنین مکزیکیها به نوشیدنیهای سرد علاقه زیادی دارند و در طول روز چندین بار از این نوشیدنیها استفاده میکنند.
بیشتر نوشیدنیهای سردآنها از مخلوط آبمیوها و طعمدهندههای مختلف تهیه میشوند. نوشیدنی لمون موخیتو که در کافیشاپهای تهران به فروش میرسد اصلیت مکزیکی دارد. همینطور نوشیدنی معروف به بلادیماری که از آب گوجه فرنگی تهیه میشود و هم اکنون یک نوشیدنی جهانی است. که البته در رستوران مکزیکی این نوشیدنیها را با همان طعم و مزه بدون الکل درست میکنند.
فلفل پرطرفدارترین سبزی مکزیک
قسمتی از موز که به شکل کال چیده شده، سپس پخته و مصرف میشود از سبزیجات معروف مکزیک است که به آن پلانتاین میگویند. ناپال که گونهای برگ کاکتوس است نیز در اکثر غذاها استفاده میشود، جیکاما که همان شلغم چینی است نیز در مکزیک طرفداران خود را دارد، تاما تیلو همه نوعی گوجه فرنگی سبز مکزیکی است که در یخچال بیشتر اهالی مکزیک دیده میشود و بالاخره انواع فلفل تازه که این آخری جایگاه ویژهای در آشپزی مکزیکی دارد همه اینها از اصلیترین سبزیجات در مکزیک هستند.
از کجا بخریم؟
بازار بهجتآباد تنها محلی است که میتوان مواد اولیه غذاهای مکزیکی، طعمدهندهها و ادویهها را از آنجا خریداری کرد
اگر مهمان رستوران مکزیکی هستید
اصولا طعم غذاهای مکزیکی جهانی است؛ یعنی کمتر کسی است که این غذاها را بخورد و نپسندد. مگر افرادی که به غذاهای تند علاقه ندارند. بالطبع با توجه به نزدیکی ادویهجات و مواد اولیه آشپزی ایرانی و مکزیکی اکثر این غذاها باب طبع ایرانیان نیز است. کاسادیلا نوعی لقمه پر از پنیر کشدار است و میتواند بسیار برای ذائقه ایرانی گوارا باشد.
همچنین فلوتاس که نان ذرت سرخ شده با گوشت و ادویهجات است و تاکو که انواع بیشماری دارد و در هر مورد طبخاش فرق میکند. همگی لذیذ و خوشمزه هستند. اگر قرار است در رستوران مکزیکی بنشینید و غذا سفارش بدهید بهتر است یکی از این غذاها را انتخاب کنید.
از تهران تا مکزیکوسیتی
آب و هوای مکزیک بسیار به ایران شبیه است و چون هر دو کشور در یک عرض جغرافیایی قرار گرفتهاند رستنیهای یک کشور میتواند دراقلیم دیگری بهخوبی بروید؛ کما اینکه اکثرگیاهان سازگار زراعی در ایران از مکزیک وارد شدهاند مانند نژاد گندم معروف اینیا. همچنین ا نواع ادویهجات مکزیکی با ادویهجات ایرانی همخوانی داشته و سازگار هستند. اما در مواد اولیه مصرفی و بهخصوص نوشیدنیها تفاوت زیادی بین فرهنگ دو کشور دیده میشود.
ایپاسوت و کاکائو و هوای مکزیک
طعمدهندهها جزو اصلی غذاهای مکزیکی هستند. کاکائو، وانیل، تمبر هندی، لیمو ترش و ایپاسوت که همان برگ چای مکزیکی است و در ایران یافت نمیشود، این برگ از جمله پرطرفدارترین طعمدهندههای مکزیکی است. جالب است بدانید در مکزیک گاهی از کاکائو بهعنوان ادویه در پخت بعضی غذاها استفاده میشود و این ماده فقط محدود به تهیه شیرینیجات نیست. وانیل هم در شیرینیسازی و دسرها و تمبر هندی و لیموترش در تهیه نوشیدنیها کاربرد دارند. ایپاسوت هم یک گیاه مخصوص است با عطری شبیه به اکالیپتوس که در طبخ غذاهای سنتی بهکار میرود.
کرمکارامل با طعم مکزیکی
کرمکارامل یکی از دسرهای مورد علاقه مردم مکزیک است که البته اصلیت آن به کشورهای اسپانیا و پرتغال باز میگردد. همچنین نوعی از شیر برنج با دارچین و کشمش در آشپزخانههای مکزیکی طبخ میشود که بهعنوان دسر طرفداران زیادی دارد.
اینجا چه رسمی رایج است؟
اکثر غذاهای مکزیکی حالت لقمهای دارند میتوان گفت که خوراکهای سرپایی در مکزیک جایگاه خاصی دارند. مکزیکیها غذاهایشان را با نوعی سالاد مصرف میکنند که سالسا نامیده میشود و معمولا ترکیبی از مخلوط سبزیجات و میوههای مختلف خرد شده است که انواع و اقسام بیشماری دارد؛ همینطورحبوبات و میوهها جایگاه ویژهای در فرهنگ غذایی این کشور دارند. مردم مکزیک علاقهمندند که همگی به شکل دستهجمعی ودور هم غذا بخورند. زنان مکزیکی بسیار کدبانو هستند و عقیده دارند که باید نان ذرت تازه را شخصا و روزانه تهیه کنند.