تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۲:۰۳

محتویات تشکیل‌دهنده بسیاری از غذاها را در همان نگاه اول می‌توان تشخیص داد ولی بعضی از غذاها را طوری تزئین می‌کنند که به هیچ وجه نمی‌شود به کنه وجودشان پی برد.

همشهری آنلاین: کیک خیار یا سالاد با روکش خیار هم از همین دست غذاهاست که اگر چه سالاد است ولی ظاهری شبیه به دسر و کیک دارد. این سالاد برای مهمانی‌ها ایده‌آل است؛ در ضمن محتویات داخل آن را در مایکروویو درست می‌کنند. این هم پیشنهادی ویژه برای طرفداران پخت و پز با مایکروویو.

مواد لازم

یک کیلوگرم سیب‌زمینی
یک پیمانه شوید ریز خرد شده
یک پیمانه جعفری ساطوری
۶ عدد پیازچه
۸ عدد خیارشور
۱۰ عدد قارچ
۶ عدد خیار درختی
۵ /۱ پیمانه سس مایونز
یک ق س سرکه
کمی آب لیمو ترش تازه
روغن زیتون کمی
۴ /۱ پیمانه ماست چکیده برای تزئین
مقداری برگ جعفری برای تزئین
مقداری گوجه‌فرنگی گیلاسی برای تزئین
۲ /۱ پیمانه نخود فرنگی
چند عدد زیتون برای تزئین
نمک و فلفل کمی
۲ عدد هویج
۳۰ گرم کره

۱. سیب‌زمینی‌ها را خوب شسته و چند سوراخ روی پوست آنها با نوک چاقو یا چنگال ایجاد کنید. آنها را روی سینی مایکروویو بگذارید و بدون درپوش با سیستم مایکرو بالاترین قدرت (۱۰۰ درصد) به مدت ۱۵ -۱۲ دقیقه بپزید. سیب‌زمینی‌های پخته را زیر آب سرد بگیرید تا پوستشان راحت جدا شود. بعد آنها را نگینی ریز خرد کنید.

۲. هویج را هم شسته و با پوست روی سینی مایکروویو گذاشته و با سیستم مایکروویو بالاترین قدرت آن به مدت سه الی چهار دقیقه بپزید. البته این‌بار درپوش را بگذارید. بعد از پخت، مثل سیب‌زمینی آنها را هم ریز خرد و نگینی کنید.

۳‌ نخود فرنگی را در کاسه‌ای شیشه‌ای در مایکروویو گذاشته و به مدت ۱۲-۸ دقیقه با بالاترین قدرت سیستم مایکرو مغزپخت کنید. پیازچه‌ها را هم نگینی ریز خرد کنید و کنار بگذارید.

۴‌. قارچ را قبل از پخت حلقه حلقه برش بزنید و با مقداری کره در ظرف پیرکس بگذارید و بدون درپوش به مدت ۵-۳ دقیقه با سیستم مایکرو ویو و بالاترین قدرت حرارت دهید. خیارشورها را هم نگینی ریز خرد کنید.

۵‌. سس مایونز را در کاسه‌ای بزرگ ریخته، نمک، فلفل، آب لیموترش، سرکه و روغن‌زیتون را اضافه کرده و هم بزنید تا یک سس یکدست به دست آورید. همه مواد پخته شده یا تازه را که ریز خرد کرده‌اید در کاسه بریزید. سبزی‌ها (جعفری و شوید) را هم که ساطوری و ریز خرد کرده‌اید به آنها بیفزایید و خوب هم بزنید تا سس به خورد همه مواد برود.

۶‌. حالا سالاد آماده را کناری بگذارید. خیارهای سالادی را با پوست خوب بشویید و با پوست کن به صورت طولی ورقه ورقه کنید. قالب کیک یا دسر را آماده کرده و نوارهای خیار را در ظرف طوری بچینید که یک لایه در کف ظرف قرار گیرد و مقداری از نوارها از قالب بیرون بیایند. لبه‌های آنها را روی هم بگذارید تا وقتی سالاد را برمی‌گردانید هم یک لایه  خیار روی آن باشد و هم تمام سطح دسر را بپوشاند.

۷. سالاد را در قالب روی خیارها ریخته و با پشت قاشق خوب فشار دهید. اضافی خیارها را هم که از قالب بیرون‌ زده روی سالاد برگردانید و خوب به‌هم فشرده کنید. سالاد آماده را با قالب به مدت دو ساعت در یخچال گذاشته و بعد از آماده شدن درآورده و با جعفری، ماست، گوجه‌فرنگی گیلاسی و زیتون تزئین کنید.

منبع: همشهری آنلاین