همشهری آنلاین: حالا اگر میخواهید پذیراییتان خیلی متفاوتتر شود میتوانید آن را در پوسته خمیریای شبیه پوست گردو سرو کنید. البته با اینکه درست کردن این خمیر، هم تجهیزات میخواهد و هم وقت کافی؛ ولی به سختی آن میارزد.
مواد لازم برای خمیر (نان روسی)
یک عدد زرده تخممرغ
۱۰۰ گرم کره
۲ /۱ پیمانه شیر
۲ پیمانه سر پر آرد
۲ /۱ ق چ وانیل
۲ /۱ پیمانه پودر قند
موادلازم برای تزئین
مقداری پودر پسته
یک ق س عسل
چند عدد چوب شور
۱. آرد را الک کنید و در یک ظرف بزرگ بریزید. زرده تخممرغ و کره را اضافه کرده، با یکدیگر مخلوط کنید. وانیل و پودر قند را هم افزوده و با دست مخلوط کنید. شیر را هم کمکم به خمیر بیفزایید. خمیر را با دست مخلوط کنید تا حدی که به دست نچسبد و خمیر نرم و لطیفی به دست آید.
نکته: اگر خمیر چسبناک بود، آرد بیشتری اضافه کنید. در ضمن خمیر چون زود خشک میشود، پس زود آن را بپوشانید.
۲. قالب گردوروسی را روی شعله گاز بگیرید تا گرم شود. از خمیر به اندازه یک فندق برداشته و درون قالبها را با تکههای کوچک خمیر پر کنید و قالب را ببندید. قالب را روی حرارت نگه دارید تا نانهای درون آن پخته شوند. البته در این مدت بهتر است قالب را برگردانید تا هر دو طرف آن حرارت ببیند (یعنی در واقع هر دو طرف نانها بپزد.)
۳. وقتی نانها پخته شدند، قالب را از روی حرارت بردارید و کمی صبر کنید تا خنک شود و سپس خمیرهای پخته شده (نانهای روسی) را از قالب جدا کنید. تکههای نان شبیه نیمه پوست گردو هستند. پس وقتی درون آنها را با حلوا پر کردید نیمه دیگری روی آن قرار دهید تا شکل گردو کامل شود.
نکته: هر چقدر قالبهای محتوی خمیر را بیشتر روی حرارت نگه دارید، نانها به رنگ تیرهتری درمیآیند. در واقع رنگ نانهایتان به میزان نگه داشتن قالب روی حرارت بستگی دارد.
از کجا بخریم؟
قالب نان روسی (گردوروسی) قالبی چدنی با قیمتی مناسب است که میتوانید از مغازههای لوازم قنادی و شیرینیپزی خریداری کنید.
شیرعسلی را هم از سوپرمارکتها تهیه کنید.
فوتوفن
اگر میخواهید ظرف حلوایتان دکور بیشتری داشته باشد با استفاده از همین نانهای پوست گردویی گل لاله هم درست کنید. برای درست کردن شاخههای گل هم از چوب شور استفاده کنید و گردو روسی آماده شده را که شکل گل لاله است با کمی حلوا به سرچوب شور بچسبانید و چند نیمه نان را هم با حلوا به نیمه چوب شور بچسبانید تا جای برگهای گل لاله را بگیرند.
چون نانهای خالی گردو روسی قابل نگهداری در ظرف دربسته تا یک هفته هم هستند، شما میتوانید یکی دو روز قبل از موقع درست کردن حلوا آنها را درست کرده و در یخچال نگهداری کنید.