بعضی فصول مانند ماه رمضان ماه رونق کسب و کار نانوایی‌هاست؛ از نانوایی‌های سنتی گرفته تا انواع و اقسام نانوایی‌های فانتزی‌ای که نان‌های جور واجور می‌پزند.

همشهری آنلاین: فراموش نکنید در خانه هم می‌شود اکثر همین نان‌های فانتزی را پخت. نان‌های خانگی هم با کیفیت‌تر هستند و هم خوشمزه‌تر. نان خرما و گردو خودش یک غذای کامل است.

مواد لازم 

۴۰۰ گرم آرد
یک ق س پودر خمیر مایه
۲ /۱ پیمانه شیر ولرم
۲ /۱ ق چ نمک
۵۰ گرم شکر
۵۰ گرم کره
۲ عدد تخم‌مرغ

مواد داخل نان 

۳۰۰ گرم خرما
۱۰۰ گرم مغز گردو

مواد لازم برای روی نان 

یک عدد زرده تخم‌مرغ
مقداری کنجد خام
مقداری تخم خرفه

۱. شیر ولرم را در کاسه‌ای بریزید و مایه خمیر را به آن اضافه کنید. بعد یک قاشق از شکر را هم اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و آن را در جای گرمی قرار دهید. حدود یک ربع صبر کنید تا مایه خمیر عمل کرده و پف کند.

۲. کاسه بزرگی آماده کنید و مایه خمیر را همراه با آرد، شکر و نمک در آن ریخته و با هم مخلوط کنید. تخم‌مرغ‌ها را هم به این مواد اضافه کنید و هم‌بزنید. سپس کره را افزوده و با دست شروع به ورزدادن کنید تا خمیر یکدست و صافی داشته باشید. خمیر را در ظرفی دربسته و در جای گرمی قرار دهید و مدت یک ساعت صبر کنید تا استراحت کرده و خوب ور بیاید.

۳. در این فاصله هسته‌های خرماها را جدا کرده و همراه با گردو داخل دستگاه غذاساز بریزید و چند بار روشن و خاموش کنید تا به صورت پوره در آید.

۴. خمیر استراحت کرده را روی سطحی که پیش از این آردپاشی شده است با وردنه باز کنید. فقط توجه داشته باشید خمیر را به شکل مستطیل با ابعاد حدود ۱۴×۳۰ سانتی‌متر و با قطری یکنواخت در همه جای خمیر باز کنید.

۵. این خمیر مستطیل شکل را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید؛ یعنی در واقع خمیر مستطیل به سه مستطیل ۱۰×۱۴ سانتی‌متری تبدیل می‌شود. البته برای جدا کردن هر قسمت از قسمت دیگر فقط کافی است با نوک چاقو روی خمیر خط بیندازید تا محدوده هر کدام از سه مستطیل کوچک مشخص شود.

۶. پوره خرما و گردو را با کاردک روی مستطیل وسطی بریزید و خوب مواد را روی همه جای همان محدوده پهن کنید. سپس دو مستطیل کناری را به صورت نوارهای دو سانتی‌متری برش بزنید؛ به این صورت که با چاقوی تیز دو عرض مستطیل بزرگ را تا محدوده مستطیل وسطی به هفت تا نوار تقسیم کنید.

۷‌. حالا نوارهای کناری را به شکل ضربدری روی مستطیل میانی بخوابانید. یعنی یک نوار از سمت راست روی خمیر وسط  و مایه خرما بیاورید، بعد یک نوار از سمت چپ روی آن و همین‌طور به ترتیب تا انتها ادامه دهید.

۸‌. وقتی همه نوارهای خمیر را به شکل گیس بافت روی یکدیگر قرار دادید، کناره‌های بافت آن را کمی با دست فشار دهید.

۹‌. در یک کاسه کوچک زرده تخم مرغ را با چنگال زده و با قلم موی آشپزی سطح نان را به زرده آغشته کنید.  سپس مقداری تخم خرفه و کنجد روی نان بپاشید. نان آماده شده را دوباره حدود ۱۵ دقیقه کناری بگذارید تا استراحت کند.

۱۰‌. بعد از گذشت این مدت، سینی فر را چرب کرده و نان را روی سینی بگذارید. فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید و بگذارید یک ربع گرم شود. سپس سینی نان را در طبقه وسط فر قرار دهید و مدت ۲۰ دقیقه صبر کنید تا نان بپزد. بعد از پخت کامل نان، سینی را از فر بیرون آورده و بعد از اینکه نان خنک شد، آن را در ظرف مورد نظر قرار دهید.

از کجا بخریم؟

تخم خرفه، دانه  سیاه و ریزی است که می‌توانید از عطاری‌ها تهیه کنید.

پودر خمیر مایه را از فروشگاه‌های لوازم قنادی و شیرینی‌پزی تهیه کنید.

یه جور دیگه

برای داخل نان علاوه بر پوره خرما و گردو از مغزهای مختلف و دارچین  و شکلات‌هایی که در فر آب نمی‌شوندهم می‌توانید استفاده کنید.

منبع: همشهری آنلاین