همشهری آنلاین: پسته تازه هم از همین دست مواد است. شما پستهپلو را فقط در آخر تابستان و یکی دو ماه اول پاییز میتوانید بپزید. پس از فرصت استفاده کنید و برای پخت این غذای مقوی و خوشمزه دست به کار شوید.
مواد لازم برای ۴ نفر
۳ پیمانه برنج
۸ تکه فیله مرغ
۳ پیمانه پسته تازه
۲ پیمانه شوید تازه یا خشک
۲ عدد پیاز متوسط
۱ عدد سیب کوچک
۲ ساقه کرفس
۲ عدد هویج کوچک
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
۳ ق س زعفران آبکرده
۳ ق س زرشک
۱. برنج را پاک کرده با آب ولرم به آرامی بشویید. سعی کنید برنج در موقع شستن خرد نشود. بعد برنج را با سنگ نمک در کاسهای ریخته، روی آن مقداری آب بریزید و مدت پنج- شش ساعت بگذارید خیس بخورد. پستهها را هم پوست کنده و از پوست دوم جدا کنید تا دو لپه سبز رنگ پسته دیده شود.
۲. شویدها را بعد از پاک کردن و شستن خوب خرد کنید و کناری بگذارید. پیاز را هم ریز خرد کنید. فیلههای مرغ را در مقداری روغن بریزید و در اواسط پخت، پیاز خرد کرده را هم افزوده و پس از کمی تفت دادن بگذارید تا تکههای مرغ بپزد. اگر دوست دارید کمی آب اضافه کنید. البته برای مزهدار کردن مرغها کمی زعفران آب کرده و نمک و فلفل هم اضافه کنید.
۳. برنج را به روش معمول در قابلمه آب جوش ریخته و بگذارید سبک شود. بعد از آبکش کردن برنج ته قابلمه را ته دیگ مناسب و دلخواه (برگ کاهو، نان یا سیبزمینی) بچینید. برنج آبکش شده را روی ته دیگ ریخته و لایه لایه شوید و مغزپستههای بدون پوست را به آن اضافه کنید. مقداری روغن روی برنج ریخته و آن را به مدت ۴۵ دقیقه دم کنید.
۴. بعد از پخت، برنج را در دیس کشیده و با مرغ تزئین کنید. مقداری برنج را با زعفران خوش عطر و بو کرده و با آن روی غذایتان را تزئین کنید. کمی زرشک را هم در روغن یا کره تفت دهید و با آن اطراف برنج را زیباتر کنید.
فوتوفن
اگر میخواهید تکههای مرغ خوش طعم شده و بوی زهم آن گرفته شود سیب درختی را درشت خرد کرده، کنار مرغها بگذارید تا بپزد. پخت سیب در کنار مرغ باعث لطیفتر شدن گوشت آن شده و بو و عطر خوبی هم به مرغ میدهد. البته ازکرفس و هویج هم میتوانید برای این کار استفاده کنید.
بهتر است زعفران را در پایان پخت مرغها اضافه کنید تا رنگ و بویش را حفظ کند.
یهجور دیگه
مقدار شوید خشک مصرفی یک دوم پیمانه و مقدار شوید تازه دو و یک دوم پیمانه است. مقدار پسته هم بسته به سلیقه شماست. میتوانید آن را کمتر یا بیشتر کنید.