همشهری آنلاین: آذریها وهمدانیها در پخت آبگوشت کلمقمری شهرهاند، آنهایی که با طعم کلم میانه خوبی دارند، مطمئنا در پاییز از آبگوشت آن هم لذت کافی را میبرند.
مواد لازم
۵۰۰ گرم گوشت (قلم)
۲ ق س عدس
یک پیمانه مخلوط لوبیا سفید و نخود
۳ عدد کلم قمری
مقداری نمک، فلفل و زردچوبه
۲ عدد سیبزمینی متوسط
۲ ق س ریحان تازه
مقداری کشک
روغن به مقدار لازم
۱. نخود و لوبیا را از شب قبل در ظرف آب بخیسانید و چند بار آب رویشان را خالی کنید.
۲. گوشت را به همراه نخود و لوبیا در قابلمهای بریزید. تا نیمه، در قابلمه آب بریزید و روی حرارت بگذارید. در مدتی که گوشت و حبوبات در حال پخت هستند، کلم را شسته، پوست بکنید و حلقه حلقه برش بزنید.
۳. در تابه کمی روغن بریزید و حلقههای کلم را کمی تفت دهید. بعد آنها را در قابلمه آبگوشت در حال پخت بریزید. برگهای ریحان پاکشده و تمیزشده را خرد کرده و به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید و بلافاصله به قابلمه آبگوشت اضافه کنید.
۴. حالا نوبت افزودن عدس است. آن را شسته و به قابلمه بیفزایید و نمک، فلفل و زردچوبه را هم بیفزایید. در آخر سیبزمینیها را پوست کنده بشویید، درشت خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
۵. وقتی که آبگوشت جاافتاد به هر صورت که دوست داشتید میتوانید سرو کنید؛ گوشت، حبوبات، سیبزمینی و کلمها را با گوشتکوب بکوبید و به صورت گوشت کوبیده سرو کرده یا اینکه با همان فرم خوراک میل کنید. در موقع سرو مقداری کشک هم بیفزایید.
یهجور دیگه
این غذا را، هم با کشک سرو میکنند و هم با ماست. به مواد طعمدهنده این آبگوشت سیر را هم میتوانید اضافه کنید؛ هم خوشمزه میشود هم پرخاصیت.
ترشی بادمجـان
مواد لازم
۱۰ عدد بادمجان دلمهای کوچک
۱ بوته سیر
۱ دسته نعنا
۱۰۰ گرم سبزی معطر (ترخون-مرزه-گشنیز)
۲ عددهویج
سرکه بهمقدار لازم
نمک و فلفل بهمقدار لازم
۱. بادمجانها را خوب شسته در قابلمهای با کمی آب روی حرارت بگذارید تا نیمپز شوند. بادمجانها نباید له شوند. بعد از پخت، آنها را در آورده، در آبکش بگذارید تا آبشان برود و بدون آب شوند.
۲. هویجها را رنده کنید. سبزیهای معطر (ترخون-مرزه-گشنیز) و نعنا را خوب شسته، خشک کرده و ریز خرد کنید.
۳. سیر را، هم میتوانید ریز کنید و هم رنده. در یک کاسه هویجهای رنده شده و سبزیهای معطر، نعنا، نمک، فلفل و سرکه را با هم مخلوط کنید. بادمجانها را در ظرفی تخت گذاشته با چاقو برشی طولی در آنها ایجاد کنید؛ کمی برش را باز کرده و با قاشق از مواد ترشی داخل شکم بادمجانها بریزید. وقتی همه بادمجانها را پر کردید، آنها را در ظرف ترشی عمقداری بگذارید و رویشان را از سرکه پر کنید.