تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۲:۲۴

پاییز و زمستان که می‌شود، کرمانی‌ها، ماهی چند بار هم که شده حتما آبگوشت می‌خورند، مهم‌ترین و فصلی‌ترین آبگوشتی هم که معمولا درست می‌کنند، همین آبگوشت چغندر است.

همشهری آنلاین:‌ حبوبات این آبگوشت فقط نخود است و دیگر اثری از لوبیا نیست در ضمن به جای سیب زمینی هم از چغندر استفاده می‌شود. رنگ قرمز این آبگوشت هم به خاطر لبوی داخل آن است.

مواد لازم 

۵۰۰ گرم گوشت گوسفندی آبگوشتی
۱ عدد چغندر متوسط
۵۰ گرم نخود
۱ عدد پیاز کوچک
نمک و فلفل به میزان لازم
آلو یا گوجه برقانی به مقدار دلخواه
آبغوره یا غوره به مقدار دلخواه

۱. از شب قبل نخود را در کاسه‌ای ریخته رویش آب بریزید و چندین بار آب روی نخودها را عوض کنید.

۲. پیاز را پوست کنده بشویید و با گوشت و نخود در قابلمه حاوی آب ریخته و روی حرارت بگذارید. حدود نیم‌ساعت یا سه ربع که گذشت، وقت افزودن چغندر است.

۳.  چغندر را پوست گرفته و بشویید و به شکل دلخواه ریز خرد کنید و به آبگوشت بیفزایید. به دلخواه مقداری آلو یا گوجه برقانی اضافه کنید تا آبگوشت‌تان مزه‌دار شود.

۴.  نمک و فلفل را هم بیفزایید و بگذارید تا همه مواد با هم بجوشند و آبگوشت خوب جا بیفتد.

فوت‌وفن

این آبگوشت احتیاج به زردچوبه یا رب ندارد، چغندر (لبو) به این آبگوشت رنگ می‌دهد.

یه‌جور دیگه

در مرحله آخر آبگوشت را بچشید اگر طعم شیرین داشت، برای دو مزه شدن این غذا آب‌غوره یا غوره را هم اضافه کنید.

ترشی فلفل رنگی

مواد لازم

۲۵۰ گرم فلفل رنگی ریز
۲ پیمانه سرکه سفید
۲ ق‌چ نمک (به دلخواه)
۳ حبه سیر (به دلخواه)

۱. فلفل‌ها را خوب بشویید. دم‌های آنها را کوتاه کنید و اگر برگ دارند، جدایشان کنید. بعد از شستن در آبکش ریخته تا آب اضافی‌شان خالی شود. سپس به مدت نیم‌ساعت روی پارچه یا حوله تمیز پهن کنید و با یک پارچه دیگر آنها را خشک کنید.

۲. بعد فلفل‌ها را به شیشه دلخواه منتقل کنید و روی آنها را سرکه بریزید. نمک به صورت دلخواه است؛ اگر کمی ترشی را دو مزه دوست دارید، نمک هم به آن بیفزایید. حبه‌های سیر را هم برای طعم دادن به ترشی درسته در لابه‌لای فلفل‌ها استفاده کنید. بهترین حالت برای ماندگاری  این ترشی  گذاشتن در یخچال است که در این صورت حتی تا یک‌سال قابل نگهداری است.

منبع: همشهری آنلاین